r
Nosalty Logó

Savanyú télire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
befa
Savanyú télire
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A savanyúságokhoz

A léhez

Összesen 139 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A savanyúságokhoz

A léhez

Összesen 1661 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A savanyúságokhoz

A léhez

Összesen 27 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2824.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    2642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1357 micro
  • β-karotin
    3419 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 139 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33893.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    31704 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.2 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    4855.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4095 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1311 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16281 micro
  • β-karotin
    41034 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2576 micro
Összesen 1661 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 27 Kcal

Hozzávalók

A savanyúságokhoz

A léhez

Elkészítés

A savanyúságokhoz

  1. Megmossuk, megpucoljuk a hozzávalókat, majd felváltva üvegbe szórjuk. Egy sor sárga (almapaprika), egy sor piros (sárgarépa), egy sor zöld (erőspaprika), és így tovább.
  2. Összekeverjük a léhez valókat, nem kell forralni! Majd beleöntjük az üvegbe a zöldségekre.
  3. Egy napra egy tálkával lefedjük (addig felszívja a levet, melyet pótolunk), majd folpackkal lezárjuk az üvegeket.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 85698
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.

Ajánló

Megjegyzés: A család savanyúság fogyasztása alapján lehet akár nagy, de kicsi üvegekbe is eltenni. Szerintem nagy üvegben néz ki a legjobban! A hozzávalókat attól függően lehet variálni, ki mit szeret.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eredetileg paprika eltevéséhez való a recept. Mivel szeretjük a zöldségeket savanyúságként, szinte évről évre változik az eltett savanyúság. A sárgarépa az egyik év ötlete volt, kipróbáltuk, és bejött.

Hozzászólások (23)

Flikflak

Gratulálok! Ez valami gyönyör?!!!! :o))) A sárgarépáról pedig: a csalamádéban is volt, amit Anyukám készített, s el sem tudnám képzelni nélküle. Mosolygós napot!

befa

Szia Flikflak! Örülök, hogy tetszik! Ez a savi azért jó, mert mindenki saját kedve (család kedve) szerint variálhatja. A sárgarépa pedig... szerintem fantasztikusan finom benne :) Szép napot! :):):)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta! Sajnos, hogy én allergiás vagyok a borkénre és a benzoátra, pedig szuper jól néz ki!

befa

Kedves Mária! Más tartósítóval is megcsinálhatod, nem fontos a benzoát! Borként pedig azért szoktam bele tenni, mert megöli az esetleges baktériumokat, így biztosan nem forr fel a savanyú. Nyugodtan kihagyhatod bel?le! Bea

befa

Örülök, hogy ennyien megnéztétek!

malomkert

Sziasztok.Hát ez valami csodálatos és nagyon guszta.Ezt én is el fogom késziteni,mert a családom imádja a savanyúságokat és ez nagyon csudi. Köszike a receptet.További szép napot.

befa

Szia! Örülök, hogy tetszik! Én minden savit ezzel a recepttel teszek el, egyrészr?l mert nagyon egyszer?, másrészr?l eddig még soha nem forrt fel. Azt tegyél az üvegbe, amit a család szeret, de a sárgarépát (ha csak próbából is pár szálat) ne hagyd ki semmiképpen! Hidd el, mindenki nagyon fogja szeretni! Bébikukoricát is lehet bele tenni, az is fincsi savanyúnak! Szép napot!

pooczane.ildiko

Nagyon tetszik! Mennyi na-benzoát, és mennyi borkén kell ennyihez? Szeretném megcsinálni én is. Pussz: Ildike

befa

Szia Ildi! 1/2 csomag na-benzoát kell bele. Ehhez a mennyiség? léhez én egy késhegynyi borként szoktam bele tenni. A léhez valókat addig keverd, míg teljesen el nem olvad minden belevaló, csak utána öntsd rá a zöldségekre. Egy napig lefedve hagyd állni, addig magába szív annyi lét, amennyit akar. Én soha nem zárom le fedéllel az üvegeket, csupán folpackkot szoktam rá tenni, majd így gumizom le. A folpack légmentesen lezárja az üveget. Jó "munkát" az elkészítéséhez :) Üdv: Bea

malomkert

Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni.Jelszavammal csak egyszer tudok bejelentkezni és minden nap ujat kell kérnem. Nem tudom mi lehet az oka ha valaki tud kérem segítsen nekem .Köszönettel malomkert.

befa

Szia! Bevallom, fogalmam sincs :( Nálam tökéletesen m?ködik regisztráció óta. Írjál az info@nosalty.hu-ra egy mailt, az oldal szerkeszt?i biztosan tudnak Neked segíteni. Üdv: Bea

malomkert

Szia Befa.Köszi a segitségedet,de már írtam nekik és semmi válasz nem jött.Be tudok igy is lépni csak kicsit tovább tart de nem adom fel. További szép napot kívánok.

P.

Szia Malomkert! Ebben az esetben az internetbeállításaiddal lehet a gond, lehet, hogy a t?zfal blokkolja az oldalt így a jelszavad is - bár nem nagyon értem, hogyan. Van valaki, aki tud ebben segíteni ott körülötted? Üdv Eszter

malomkert

Szia Eszter. köszönöm szépen ,hogy próbáltok segíteni,majd csak valahogy boldogulok vele. Ma hazajön a kicsi fiam és megnézi mi lehet a baj. De igazán hálás vagyok nektek a jóságért. Puszi nektek. Éva.

P.

Kedves Éva! Nagyon szívesen segítünk, azért vagyunk itt mindannyian. Remélem, hogy valahogy sikerül megoldani a dolgot, ha nem akkor kérlek, jelezd megint az info@nosalty.hu-ra és kérj technikai segítséget. Amit még megpróbálhattok: amikor nyitva van az interneted, akkor az internet ablak legalsó szürke sorában van egy pici felirat: (sajnos az én rendszerem angol) Protected mode. Ez valami olyasmi kell, hogy legyen, hogy biztonságos vagy védett, vagy valami hasonlót keress. Ennek bekapcsolva kell lennie, vagy aktívnak, nem tudom magyarul mit ír majd ki, ha a No Salty-t látogatod. Ha nem aktív, akkor a feliratra kattintva be tudjátok állítani. Emellett az Internet ablak Eszközök menüpontjában: Beállítások-Biztonság- Megbízható helyek-Oldalak. (Ezt a fiad biztosan tudni fogja) Oda is be kellene tenni a No Salty-t. Ha ezek után is probléma van, akkor kérlek írj a központi címre! Eszter

malomkert

Szia Eszter! Köszöm szépen a segítséget. Mostmár m?ködik a dolog ,sikerült meggyógyítani. Ezúton köszönöm mindenkinek a segítséget és további szép napot kívánok.Üdv. Éva.

rubika

Hogy lesz a 2l vízb?l és a 3dl 20%-os ecetb?l 5l lé???

Buktakukta

Ez a legjobb kérdés,esküszöm amit valaha a neten olvastam...lefordultam a székr?l úgy röhögtem. :))) Amúgy hallottál már Archimedes-r?l??? :)))))

befa

Szia Rubika! Az eltev?lé receptjét úgy kaptam, nem tudom, miért elég ennyi. de gondolom, mivel az üveg tele van mindenféle jóval, ezért van az, hogy teljesen elfedi a lé a zöldségeket. Igaz, én soha sem ekkora mennyiséggel csinálom, 4 üveggel szoktam egyszerre eltenni. Még nem volt gond a lé mennyiségével, bár másnap kissé fel kell önteni. Ilyenkor már csak egyszer? ecet víz keverékével szoktam pótolni a hiányzó levet. Sok sikert az elkészítéséhez. Bea

Hozzávalók

A savanyúságokhoz

A léhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek