Zöldparadicsom

A zöld paradicsom esetében meg kell különböztetni azt a nemesített fajta paradicsomot, amely teljesen megérve is zöld színű marad, illetve a még éretlen paradicsomot, amelynek piros színűre kellett volna érnie. Magyarországon ritkán találkozhatunk a nemesített zöld paradicsommal, viszont komoly hagyománya van hazánkban a be nem érett paradicsom felhasználásának. Általában savanyúságként készítik el, de vannak akik lekvárt főznek belőle, vagy egy speciális, zöldségekből és gyümölcsökből készülő ételt, chutney-t. A zöld paradicsomból lehetőleg ne fogyasszunk egyszerre nagyobb mennyiséget, mert mérgező lehet, ugyanis szolanin és tomanin nevű alkaloidokat tartalmaz. Ezek az alkaloidok hivatottak megvédeni a még éretlen zöldséget a kártevőktől, de nemcsak keserűvé, hanem mérgezővé is teszik. Ezek az alkaloidok az érési folyamat során tűnnek el a paradicsomból.
A nyári hónapokban.
Száraz, hűvös helyen, hűtőben.
Unod a sima paradicsomlevest? Dobd fel egy finom grillsajtos szendviccsel, amit gofrisütőben piríthatsz tökéletessé!
NosaltyAzt már egy ideje tudjuk, hogy a kevés húsevés nagyon jót tesz a környezetnek – de most itt az újabb bizonyíték arra, hogy az emberi egészségnek is hasznos lehet, ha egyáltalán nem eszel többet húst. Egy friss kutatás szerint a növényalapú étrend felturbózhatja a zsírégetést, és akár még a cukorbetegség megelőzéséhez is hozzájárulhat.
Stuth-Nagy NikiEgy finom főzelék melengeti a lelket és nincs is sok macera vele. Ráadásul könnyű olyan variációt találni, melyet az egész család szeret. Készítsd el ezúttal diétásan!
NosaltyCsernus Imre megunta, hogy zárva kell tartania kávézóját.
Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
Egyszerű, de nagyszerű megoldás mindenkinek, aki egészséges módszerrel dobna le pár kilót.