Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes vágott savanyúság vödörben (3.)

Vegyes vágott savanyúság vödörben (3.)
Vegyes vágott savanyúság vödörben (3.)
120 perc / előkészület: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Így készítem télire a vegyes savanyúságot.Fűszereket én köménymagot, mustármagot, korriándert és borsot használok. A korriándert egy kis vászonzacskóba rakom, hogy az íze belekerüljön, de amikor esszük, ne harapjon rá senki. Nem igazán díjjaza a családom az ízét, de így meg észre se veszik :).

hozzávalók / 4 adag

5 kg savanyúsághoz

ajánlat

Bármilyen savanyúságnak való zöldséget bele lehet rakni. Szoktam egy kis cseresznyepaprikát is, így kicsit csípős lesz.
Az 5 kg zöldség egy kisebb vödörbe fér bele. (Szerintem kb. akkora, mint egy 4 literes festékesvödör).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket felszeleteljük.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük az összes hozzávalóval.
  3. Többször átkeverjük, és amikor már elég levet engedett, egy légmentesen zárható vödörbe vagy akár üvegbe átszedjük..
  4. Lezárjuk a tetejét, és akár másnap már ehetjük is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 85 604
elküldve: 22
receptkönyvben: 768
elkészítve: 16/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz Éva

Mióta szakács: 2010.06.10.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: savanyúság
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vegyes savanyúság télire, savanyúság vágott zöldségekből

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Arminusz
Arminusz Sat, 2013-07-27 15:38

Nincs valakinek ötlete,hogy azt a fránya tartósítószert hogyan lehet kiiktatni a receptből?

Boszi76
Boszi76 Thu, 2012-08-09 15:04

Szia,
szeretném megkérdezni, hogy ez így édeskés v inkább savanyú lesz? Mi jobban szeretjük, ha savanykás, ezért lehet, hogy kevesebb cukrot kell beleraknom (v több ecetet). :)))
Előre is köszönöm.

szeva65
Sz Éva / szeva65 Thu, 2012-08-09 20:52

Hát szerintem egy kicsit édeskés, de azt ajánlom, hogy próbáld ki kicsiben és akkor jobban tudod viszonyítani. De inkább több ecet mint kevesebb cukor :)

alina73
alina73 / alina73 Tue, 2012-07-10 20:31

Kedves Éva,én most készülök a berakáshoz és azt jó volna tudni,hogy a tartósítóból,mennyit kell rakni.....?
Előre is köszi.

szeva65
Sz Éva / szeva65 Wed, 2012-07-11 08:37

Kedves alina73!

Hát ezzel most megfogtál :) Nincs pontos mennyiségem. A tartósítószer zacskójára mindig rá van írva hogy milyen mennyiséghez mennyi kell. Az szerint szoktam. (Na- benzoátot).

mixi12
mixi12 / mixi12 Thu, 2011-09-29 21:14

köszönöm a válaszokat! Most már csak egyben segítsetek a kb. 5 kg zöldséghez mennyi fűszert tesztek. Tudom, hogy pontosan nem lehet meghatározni, de körülbelül, én is azt a piacon vehető vegyes vágott ízt imádom. köszönettel: Zsolt

szeva65
Sz Éva / szeva65 Sat, 2011-10-01 20:08

Szia!

Én nem túl sokat, mert a családom nem szeret ráharapni se a köményre se a koriander magra. A mustármagot nem veszik észre:)
Kb. egy fél csomag köményt és mustármagot raktam az idén bele.
Csináltam azonban úgy is, hogy kis zacskókat gyártottam szitaszerű anyagból, azokat jól teleraktam fűszerekkel és a savanyúság közé raktam. Az íze belement, a fűszer nem. Időnként összekevertem és mindenütt átjárta.
Szerintem rakj úgy bele ahogy a szemednek tetszik :)

Nagy Évi
Nagy Évi Sat, 2011-09-24 15:43

Kedves Éva!
Köszönjük ezt a fantasztikus receptet!! Örülök, hogy e mellett döntöttem,korábban savanyúságosnál vettem, azt nagyon szerettük, de már nem esik utamba.Pont ezt az ízvilágot szeretjük, raktam már csemegét,csípőset, a mai adagba sárgarépa is kerül, és még olyat is fogok amibe káposzta és kígyóuborka kerül, ezzel az ízesítéssel!
Nekünk nagyon finom, mi pont az ilyen édeskés ropogós savanyúságot szeretjük!!
Kööszöönööm!!
Üdvözlettel: Évi

szeva65
Sz Éva / szeva65 Mon, 2011-09-26 21:22

Kedves Éva!
Nagyon örülök, hogy ízlik a savanyúság. Én is mindig a csarnokban a savanyúságosnál vettem.
Mindig kerestem, hogyan tudnék legalább hasonlót csinálni. Amikor egy kedves ismerősöm megkínált az általa készített savanyúval, egyből a receptet kértem. Azóta ezt csinálom.

Üdv: Éva

Nagy Évi
Nagy Évi Sat, 2011-09-24 15:26

Szia Zsolti!

Én még tegnap is kaptam sima csemegeuborkát, én a fürtöset értem ez alatt . Tegnap is raktam, ma is fogok még ilyen savanyúságot eltenni. Csak ajánlani tudom!!! Nekünk nagyon ízlik, igaz, hogy én végül a fűszereket nem raktam bele, mert menet közben kóstoltam, s pont azt az ízvilágot kaptam amit mi nagyon szeretünk!
Elnézést, hogy belekotyogtam, a segítő szándék vezérelt, csak ki tudja, hogy a receptgazda mikor lesz gépközelben, Te meg írtad, hogy most szeretnéd eltenni.
Kígyóuborkával még nem próbáltam, de szerintem ha nem kapsz simát, az sem rontja el.

Szóval csak biztatni tudlak, nekünk nagyon bejött!!
Üdvözlettel: Évi

szeva65
Sz Éva / szeva65 Mon, 2011-09-26 21:18

Köszönöm, hogy válaszoltál. Tényleg nem értem rá a géphez ülni. Örülök, hogy ízlik a savanyúság.
Éva

mixi12
mixi12 / mixi12 Fri, 2011-09-23 19:31

Kedves Szeva65! Milyen uborkát használsz? Kígyóuborka is jó, vagy sima csemegének valót. Nem tudom lehet-e ilyenkor még kapni, mert ugye fejeskáposzta az most kezd az igazi lenni és most szeretnék csinálni ilyen savanyút.
Zsolti

szeva65
Sz Éva / szeva65 Mon, 2011-09-26 21:17

Kedves mixi12!
Csemegeuborkát használok. A kígyóuborka nem tudom milyen bele, de nálunk még lehet kapni csemegeuborkát is. Én a káposztát kb. 1 hónapja vettem. Az már nem a korai tavaszi káposzta volt.

MataHariV
MataHariV Thu, 2011-09-15 11:30

A "tartósítószer"-nél pontosan milyenre gondolsz? Meddig ál el? Köszönöm.

szeva65
Sz Éva / szeva65 Thu, 2011-09-15 21:17

Hát vagy szalicil, vagy Na benzoát. Megmondom őszintén mindig azt használok ami van itthon. Ameddig el nem fogy addig áll el. Nekem tavasz vége felé elfogy.

tepievi1
tepievi1 Wed, 2011-09-14 22:43

Ez nagyon tetszik. Ha nincs tele a vödör, vagy üveg, akkor sem lesz baja? A légmentes lezárást vödörben hogy érem el?

920
káposzta 1 kg
vöröshagyma 1 kg
apró uborka 1 kg
paprika 1 kg
paradicsom 0.5 kg
sárgarépa 0.5 kg
ecet 3 dl
7 dkg
cukor 60 dkg
borkén 1 kávéskanál
befőtt tartósító 1 csomag