r
Nosalty Logó

Savanyúkáposztás-raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Savanyúkáposztás-raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 276 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1649 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    829 micro
  • β-karotin
    2365 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 276 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    112.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6124.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    3844 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2790.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1763 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    844 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    4976 micro
  • β-karotin
    14189 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4361 micro
Összesen 1649 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, a húst felkockázzuk. A hagymát a mangalica zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tárkonyt, a babérlevelet és a kockára vágott húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk fűszerpaprikával és vízzel, vagy húsleves maradékkal felöntjük.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott sárga- és fehérrépát, sóval, borssal után ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor kiszedjük őket.
  3. Átmossuk a savanyú káposztát, hozzáadjuk a húshoz, és készre főzzük. A főtt zöldséget felkarikázva visszatesszük a levesbe, hozzáadjuk a tejfölt, és kiforraljuk. Legvégül friss vagy fagyasztott petrezselyemzölddel vagy kaporral ízesítjük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 96
  • 7 napos nézettség: 193
  • Össznézettség: 67022
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Savanyúkáposztás-raguleves
Tomatotree 261 recept

Szaporodnak a tartalmas, laktató téli levesek a repertoárban! :)

Hozzászólások

MarkManoka

Elkeszitettem, ma ez lesz ebedre :). Isteni finom lett, koszonet erte. Udv. Erdelybol, Monika.

Tomatotree

Ez aztán a megtiszteltetés! Hogy egy ilyen savanykás leves innen megy Erdélybe! :D Köszönöm a kedves szavaidat!

márti1218

Gyakorta készítem,csak a hús helyett húsgombócot f?zök bele,úgy is nagyon finom,tartalmas leves.

mommomo

Tetszik a recept, szeretem az ilyen tartalmas leveseket, majd egyszer kipróbálom. De az a tányér a fotón olyan gyönyör?, ilyenb?l szeretném majd én is enni a levesemet :)

Törölt felhasználó

Káposztából képtelenség keveset venni, így akadtam erre a receptre. Egy napot pihent, de csak jót tett neki, mindenkinek ízlett. Igen laktató leves, akár csak magában is fogyasztható.

zsuzsanna47

Gy?rben, ahol élek, az egyik élelmiszer nagyáruháznak van grill része . Kellemes és jól f?znek, nincs óriási választék , de a várakozók sora mindíg hosszú. Na, itt találkoztam a két levesük közül a " Szoljanka" kiírással. Azt mondták savanyú káposztából készült.Gondoltam az én gyomromnak, csak ez hiányozna. Hónapokkal kés?bb mikor arra jártam , szintén ki volt írva de más szó elosztásban. " Szól Janka" , jót nevettem és megkóstoltam. Nagyon-nagyon ízlett és eszembe jutott Németh László : Irgalom cím?, számomra nagyon kedves regénye, amiben sokat emlegetik ezt a levest. Mikor feltetted a receptet, rögtön beugrott, -ez a szoljanka receptje amit úgy kedvelek , csak abba még egy kis fehér babot is f?znek. Köszönöm a receptet a család nevében is. Üdvözöl: Zsuzsa

Törölt felhasználó

tényleg jó, én is megcsináltam, egy kis savanyú káposzta lével még savanyítottam is rajta

villers

Nagyon finom lett a leves, csak nem értettem, hogy minek pakolásszam a zöldséget ide-oda, ezért nem is tettem. Megpirítottam a hagymákat, rá a hús, a karikára vágott répák, és a káposzta (nem átmosva). Annyit változtattam rajta mindössze, hogy a tejföl helyett pici joghurtot tettem bele, és még egy kevés folyékony édesít?t. Nagyon jó lett, f?leg kis csíp?s paprikával megbolondítva.

Törölt felhasználó

Elkészítettem tegnap, nagyon-nagyon finom lett. Én megfogadtam egyszer?ségb?l az el?ttem szóló tanácsát és én is mindent egyszerre a hús után. Isteni! Köszi a receptet.

yens

Elkészült, köszönöm, finom lett! A zöldségeket én sem szedtem ki, kis f?zés után ment bele a káposzta.

dadimami

Hasonló levest savanyú káposztával Szlovákiában ettem, egy hosszabbnak induló túránk harmadik napján, ez csak azért emlékezetes, mert aznap tört el a lábam (férjem azóta is mondja, hogy egy túrista a nyakát törje, mert a lábára szüksége van.) így számomra ez egyben az utolsó túranap lett. Ez a leves viszont annyira finom volt, erdei gombával készült, hogy számomra felejthetetlen maradt és itthon rekonstruáltam és azóta többször is elkészítettem, ha nem volt erdei gomba, akkor sampion gombával, esetleg kis virslit olykor tettem bele, de anélkül is finom.

Tomatotree

Köszönöm az ötletet! Mindenképpen ki fogom próbálni gombával is, f?leg az erdei gomba vonzó lehet?ség!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!