r
Nosalty Logó

Savanyú-erős leves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Savanyú-erős leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 153 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4383.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    3145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    762 micro
  • β-karotin
    3966 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1602 micro
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3 mm) a fokhagymát, a sárgarépát, az előzetesen langyos vízbe áztatott fafülgombát, a bambuszt, a tofut és a húst.
  2. Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük az olajat, enyhén felforraljuk, majd óvatosan átsütjük benne az erős paprikát és a fokhagymát, a keveréket kiöntjük egy tányérba.
  3. Az ezután elmosott wokban 7-8 dl vizet (esetleg csirke alaplét) forralunk fel, majd beleöntjük a felaprított sárgarépát, a fafülgombát, a bambuszt, a tofut és a húst. (Természetesen az étel lábasban is elkészíthető.)
  4. Pár percig főzzük, közben sóval (óvatosan, mert a szójaszósz is sós), borssal, szójaszósszal és cukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a megpirított erős paprika-fokhagyma keveréket, valamint az ecetet.
  5. Összeforralás után elkeverjük benne a langyos vízben feloldott keményítőt, majd gyorsan félrehúzzuk a tűzről, lassan belecsorgatjuk (én villán szoktam átcsorgatni) és körkörösen kavarva eloszlatjuk benne a hőtől gyorsan összeálló felvert tojást.
  6. Tálaláskor (már a tányérban) 1-2 csepp szezámolajat cseppentünk a tetejére, aki szereti, megszórhatja apróra vágott zöldhagymával is.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 298
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 51623
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 24.

Ajánló

Ha nagyobb adagot akarunk készíteni,  a keményítő és a tojás hozzáadása nélkül lefagyaszthatjuk az elkészült alapot, így hamar tálalható levesünk lesz tartalékban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A magyarokkal ellentétben a kínaiak a levest általában az étkezés 3/4-énél szokták megenni, hogy a gyomrukban keletkezett apró "pórusokat" is kitöltsék. Persze, ekkor már túl vannak legalább egy tucat más kínai finomságon. A legfinomabb és méltán leghíresebb kínai leves receptje, nekem is kedvencem. Számtalan változatban készül, én így szeretem legjobban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek