Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú-erős leves

Savanyú-erős leves
Savanyú-erős leves
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A magyarokkal ellentétben a kínaiak a levest általában az étkezés 3/4-énél szokták megenni, hogy a gyomrukban keletkezett apró "pórusokat" is kitöltsék. Persze, ekkor már túl vannak legalább egy tucat más kínai finomságon.
A legfinomabb és méltán leghíresebb kínai leves receptje, nekem is kedvencem. Számtalan változatban készül, én így szeretem legjobban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nagyobb adagot akarunk készíteni,  a keményítő és a tojás hozzáadása nélkül lefagyaszthatjuk az elkészült alapot, így hamar tálalható levesünk lesz tartalékban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3 mm) a fokhagymát, a sárgarépát, az előzetesen langyos vízbe áztatott fafülgombát, a bambuszt, a tofut és a húst.
  2. Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük az olajat, enyhén felforraljuk, majd óvatosan átsütjük benne az erős paprikát és a fokhagymát, a keveréket kiöntjük egy tányérba.
  3. Az ezután elmosott wokban 7-8 dl vizet (esetleg csirke alaplét) forralunk fel, majd beleöntjük a felaprított sárgarépát, a fafülgombát, a bambuszt, a tofut és a húst. (Természetesen az étel lábasban is elkészíthető.)
  4. Pár percig főzzük, közben sóval (óvatosan, mert a szójaszósz is sós), borssal, szójaszósszal és cukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a megpirított erős paprika-fokhagyma keveréket, valamint az ecetet.
  5. Összeforralás után elkeverjük benne a langyos vízben feloldott keményítőt, majd gyorsan félrehúzzuk a tűzről, lassan belecsorgatjuk (én villán szoktam átcsorgatni) és körkörösen kavarva eloszlatjuk benne a hőtől gyorsan összeálló felvert tojást.
  6. Tálaláskor (már a tányérban) 1-2 csepp szezámolajat cseppentünk a tetejére, aki szereti, megszórhatja apróra vágott zöldhagymával is.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 861
elküldve: 4
receptkönyvben: 271
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

DoktorChef

Mióta szakács: 2014.01.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai leves, savanyú leves, ázsiai leves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krumplics
Krumplics Sat, 2016-01-16 10:36

A parom kedvence lett, nem tudok eleget fozni belole. Mindossze egy kis csirkemajjal egeszitettem ki :) Koszonom a receptet.

156
csirkemell filé 10 dkg
bambuszrügy 6 dkg
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
sárgarépa 0.3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
fafülgomba 1 dkg
mogyoróolaj 1 ek
fekete bors 5 csipet
chili 2 db
1 kávéskanál
szójaszósz 5 teáskanál
cukor 1 dkg
vörösborecet 2 ek
tojás 1 db
kukoricakeményítő 2 evőkanál
szezámolaj 10 csepp
zöldhagyma 2 közepes db
tofu 5 dkg
víz 8 dl