r
Nosalty Logó

Sárgarépakrém-leves Katharosz konyhájából

Katharosz
Sárgarépakrém-leves Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

247
Kalória
2.7g
Fehérje
20.7g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
434.4g
Víz
29.5g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 992 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    434.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7386 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 247 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2709.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    1910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29545 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    926 micro
Összesen 992 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    630 micro
  • β-karotin
    1504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

  1. A tisztított sárgarépát nagy lyukú reszelőn durvára reszeljük, a hagymát finomra vágjuk.
  2. Az olajon kevergetve kissé megfonnyasztjuk a hagymát a répával, csipet sóval és a cukorral, majd felöntjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, fűszerezzük sóval, borssal, reszelt gyömbérrel és ételízesítővel. Ezután lefedve kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  3. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, mustárral, citromlével és 1 dl vízzel.
  4. A puha répából kivesszük a babérlevelet, és egy botmixer segítségével pürésítjük. Felöntjük 6 dl vízzel, felforraljuk.
  5. A forró léből egy keveset a tejfölös keverékhez adunk, hőkiegyenlítést végzünk. Végül ezzel sűrítjük be a levest, kiforraljuk, ha szükséges utána ízesítjük.
  6. Tálalás pirított kenyérrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Ebben a zord időben egy igazi lélekmelengető, pikáns, vitamindús leves. Forrás: egy régi Príma konyha magazin.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek