r
Nosalty Logó

Currys sárgarépa-krémleves

NS
Currys sárgarépa-krémleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

322
Kalória
12.9g
Fehérje
32.1g
Szénhidrátok
14.7g
Zsír
325.3g
Víz
48.3g
Koleszterin
7.2g
Rost
16.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 644 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62703.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    62268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    325.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1955 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 322 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125407.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    124536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    650.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36913 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 644 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9153.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    9090 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1129 micro
  • β-karotin
    2694 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 47 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, és apróra vágjuk, hogy gyorsabban megfőjenek - kopogott a szemem az éhségtől... Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a répát és a gyömbért, átpirítjuk őket, és felöntjük húsleves alaplével, nagyjából fél literrel.
  2. Megfőzzük a zöldségeket, ízesítjük curryvel és borssal (a sóval óvatosan, hisz a leves alapból sós!), leturmixoljuk, és óvatosan belekeverjük a tejszínt. Felforraljuk, közben pár szelet pármai sonkát megpirítunk. Ezzel tálaljuk a kész levest - grátiszban kapott még néhány pötty tejfölt is, mert a tejföl JÓ. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Valamiért mostanában rákaptam a krémlevesek készítésére. Általában nem tejszínnel csinálom őket, csak simán leturmixolom a zöldségeket, mintha bébipapit csinálnék, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének finomak, sőt! !Ehhez használtam tejszínt is! Egyre jobban beleszeretek amúgy ezekbe a levesekbe... ez egy eléggé bizarr receptnek indult, de megszerettem, úgyhogy többször el is készítettem azóta.

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...