Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal töltött csirke felsőcomb

Sajttal töltött csirke felsőcomb
Sajttal töltött csirke felsőcomb
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sokadik töltött csirkecomb recept egyszerű változata. Gyorsan elkészíthető ebédre. Mindig többet készítek, mert hidegen vacsorára is szívesen fogyasztja a család.

hozzávalók / 4 adag

A sajttal töltött csirkecombhoz

A burgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

Sajttal töltött kicsontozott csirke felsőcomb elkészítése:

  1. A kicsontozott combokat megmossuk, papír kéztörlővel szárazra töröljük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, tegyük beléjük a apróra vágott zöldpetrezselymet, fokhagymát és sajtdarabokat úgy, hogy inkább a belsejük felé legyen belőle több, majd göngyöljük fel őket, és mindegyiket tűzzük át egy-egy hústűvel, hogy egyben maradjanak.
  3. Ezután kezdhetjük a panírozást, először mártsuk meg a combokat tojásban, amibe tegyünk 1 ek lisztet, 1 kk csombort (borsikafű), végül jöhet a zsemlemorzsa. 2 ek olajat teszünk a csirkecombokra.
  4. Ezután nincs más hátra, mint kibélelni egy nagy tepsit sütőpapírral, és rátesszük a krumplit és a sajttal töltött csirkecombokat.
  5. 220 fokos sütőben időnként átforgatva kívül ropogósra, belül puhára sütjük őket kb. egy óra alatt.

Kukoricalisztbe forgatott burgonya (lerben sült) elkészítése:

  1. A krumpli kivételével összekeverjük a hozzávalókat (fokhagymapor, rozmaring, fűszerpaprika, só, bors, olaj), majd ráöntjük a krumplikra a katyvaszt, és jól összeforgatjuk.
  2. Kukoricalisztbe forgatjuk a krumplit, és azután sütőpapírral kibélelt tepsire rátesszük (a sajttal töltött csirkecomb mellé).
  3. Savanyúságot tálalunk: savanyú uborkát, savanyú paradicsomot, savanyított karfiolt.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 127
elküldve: 2
receptkönyvben: 68
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mely chef

Mióta szakács: 2013.08.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajttal töltött rántott csirkecomb krumplival, rántott csirkecomb kukoricalisztbe forgatott burgonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2013-08-13 15:12

Ááá, ez a kukoricalisztes krumpli pazar ötlet!! (Azt meg külön köszönöm, hogy lernek mondod, olyan jól esik a fülemnek!)

1008
csirke felsőcomb 8 db
trappista sajt 200 g
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 ek
tojás 2 db
finomliszt 1 púpozott ek
borsikafű 1 kk
zsemlemorzsa 4 ek
napraforgó olaj 2 ek
1 kávéskanál
bors 0.5 kávéskanál
burgonya 6 db
fokhagymapor 1 kk
rozmaring 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 ek
kukoricaliszt 5 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek