Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bacon-ös csirkemáj rukkolasalátával

Bacon-ös csirkemáj rukkolasalátával
Bacon-ös csirkemáj rukkolasalátával
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt vacsorára készítettük, ezért került a csirkemáj mellé salátaféle. A finom fűszerek pedig megadták a "hétvégi" hangulatot. Igazán kellemes lett az eredmény! 


hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A salátához

Az öntethez

A tálaláshoz

ajánlat

Ez egy roppant könnyen elkészíthető étel, még így salátával, és pirítóssal is, de ha valaki nagyon siet, lehet mellé adni vajas krumplipürét, színes rizst, vagy rozmaringos tepsis sültburgonyát, vagy akár egyszerű hasábburgonyát is. A baconbe göngyölt csirkemájak a tepsiben szépen elrendezve a fűszerekkel együtt, önmagukban is igen látványosak, meghozzák az étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájakat megtisztítjuk, és félbevágjuk. Egy tepsibe alján a vöröshagymaszeleteket szétrakjuk, mintegy beterítve azt. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C)
  2. Egy lábasban megolvasztjuk a mangalicazsírt, és beleszórjuk a fokhagymát - sütni nem kell!
  3. Egy szelet baconre ráhelyezünk egy csirkemájat, rárakunk egy zsályalevelet, majd a baconnal begöngyöljük, és egy fogpiszkálóval áttűzzük. Ezt ráhelyezzük az egyik hagymaszeletre a tepsiben. A többi májjal megismételjük ugyanezt a műveletet, és szépen csinosan elrendezzük őket egymás mellett a tepsiben.
  4. A tetejüket meglocsoljuk a fokhagymás mangalicazsírral. Meghintjük borsikafűvel, majorannával, és őrölt színesborssal, majd a rozmaringágakat rátépkedjük egy kissé. Közérakjuk a koktélparadicsomokat, és az egészet egy picit megöntözzük olívaolajjal, de 3 ek-nál nem kell több rá. Majd az egészet betoljuk a sütőbe és kb.40 percig sütjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a salátaöntetet: a hozzávaló fokhagymát egy kis sóval eldörzsöljük mozsárban, hozzáadjuk a mustárt és az olívaolajat, eldolgozzuk, végül a citromlevet, és az őrölt színesborsot, ezzel is elkeverjük.
  6. Tányérokra rendezzük a rukkolasalátát, paradicsomkarikákat rakunk rá, némi újhagymát teszünk hozzá, aki szereti annak chilikarikákat is.
  7. Amint kész a csirkemáj, kivesszük a sütőből, és serpenyőben a bagetteket pici olívaolajon megsütjük, mindkét oldalukon.
  8. Rárakjuk a tányérra a saláta mellé, kb tányéronként 3 szeletet, és mindegyik szeletre 2 db bacon-ös csirkemájat, a salátát megöntözgetjük az öntettel, és megszórjuk a pirított fenyőmaggal, ezek után pedig tálaljuk.



 

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 020
elküldve: 5
receptkönyvben: 464
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconbe göngyölt csirkemáj, sütőben sült csirkemáj baconnel, zsályás csirkemáj baconnel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yve
Yve / Yve Mon, 2011-04-25 04:54

Meglepodtem, hogy nincs hozzaszolas es annyian kiprobaltak mar! Szamomra is ismeros, bar nem tepsiben keszitettem, hanem serpenyoben lassu tuzon, de az itt talalt recept sokkal jobbnak hangzik...es szupi finom kis falatkak; ne hulljetek el tolem, de meg borsofozelekkel is finom (bar eleg laktatos enelkul is)
Csirkecombbal is ettem mar (bacongongyolesu) mit mondjak-irjak? Valami csucsszuper izkombinacio, lehet raveszem magam, hogy veletek is megosszam.

Nagyon koszonom az otletet, nemsokara ez is kiprobalasra kerul konyhamon (de ma eppen a csirkecombok sora van :P)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-05-08 23:21

Kedves Yve! Örülök, hogy tetszik a recept, és csak bátorítalak, hogy tedd közzé a recepteidet!:))) Borsófőzelékkel már én is ettem...;-) Szeretem a máj és a borsó kombinációt!:) a legjobbakat: Mrs Smith

1255
csirkemáj 40 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 6 gerezd
koktélparadicsom 15 db
bacon 500 g
zsálya 22 db
rozmaring 10 szál
borsikafű 1 tk
majoranna 1 tk
négyszínű bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 4 ek
olívaolaj 3 ek
rukkola 20 dkg
paradicsom 4 db
újhagyma 4 db
fenyőmag 50 g
fokhagyma 5 gerezd
mustár 6 tk
olívaolaj 2 ek
citromlé 4 tk
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
bagett 12 szelet
olívaolaj 4 ek