adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A húshoz
-
40 dkg csirkemáj
-
15 db koktélparadicsom
-
500 g bacon
-
22 db zsálya
-
10 szál rozmaring
-
1 tk borsikafű
-
1 tk majoranna
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
4 ek mangalica zsír
-
3 ek olívaolaj
A salátához
-
20 dkg rukkola
Az öntethez
-
5 gerezd fokhagyma
-
6 tk mustár
-
2 ek olívaolaj
-
4 tk citromlé
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
A tálaláshoz
-
4 ek olívaolaj
1227
Kalória
45.8g
Fehérje
47.2g
Szénhidrát
96.7g
Zsír
490.6g
Víz
441.8g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
100g csirkemáj119 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
64g koktélparadicsom11 kcal
-
125g bacon491 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
18g rozmaring23 kcal
-
0g borsikafű1 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
A salátához
-
50g rukkola13 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
13g fenyőmag84 kcal
Az öntethez
A tálaláshoz
Összesen
1227
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
400g csirkemáj476 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
255g koktélparadicsom46 kcal
-
500g bacon1965 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
70g rozmaring92 kcal
-
1g borsikafű3 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0 kcal
-
60g mangalica zsír541 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
A salátához
-
200g rukkola50 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
50g fenyőmag337 kcal
Az öntethez
-
15g fokhagyma20 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
4905
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
13.6g csirkemáj16 kcal
-
11.6g vöröshagyma4 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
8.7g koktélparadicsom2 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
2.4g rozmaring3 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
18 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
A salátához
-
6.8g rukkola2 kcal
-
13.6g paradicsom2 kcal
-
12.5g újhagyma2 kcal
-
1.7g fenyőmag11 kcal
Az öntethez
A tálaláshoz
Összesen
167
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 96.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2675.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 767 mg
-
Nátrium 1317 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 47.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 490.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3493 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 769 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 3304 micro
-
α-karotin 176 micro
-
β-karotin 1853 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 4253 micro
-
Lut-zea 2642 micro
Összesen
1227
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 183.4 g
Zsír
-
Összesen 387 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1767 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10703.7 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 382 mg
-
Kálcium 1217 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 664 mg
-
Foszfor 3068 mg
-
Nátrium 5269 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrát
-
Összesen 188.9 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 43 mg
Víz
-
Összesen 1962.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13973 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 69 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 812 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3076 micro
-
Kolin: 1224 mg
-
Retinol - A vitamin: 13215 micro
-
α-karotin 706 micro
-
β-karotin 7411 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 17013 micro
-
Lut-zea 10569 micro
Összesen
4905
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 476 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 450 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 579 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
167
kcal
Elkészítés
A húshoz
- A csirkemájakat megtisztítjuk, és félbevágjuk. Egy tepsibe alján a vöröshagymaszeleteket szétrakjuk, mintegy beterítve azt. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C)
- Egy lábasban megolvasztjuk a mangalicazsírt, és beleszórjuk a fokhagymát - sütni nem kell!
- Egy szelet baconre ráhelyezünk egy csirkemájat, rárakunk egy zsályalevelet, majd a baconnal begöngyöljük, és egy fogpiszkálóval áttűzzük. Ezt ráhelyezzük az egyik hagymaszeletre a tepsiben. A többi májjal megismételjük ugyanezt a műveletet, és szépen csinosan elrendezzük őketegymás mellett a tepsiben.
- A tetejüket meglocsoljuk a fokhagymás mangalicazsírral. Meghintjük borsikafűvel, majorannával, és őrölt színesborssal, majd a rozmaringágakat rátépkedjük egy kissé. Közérakjuk a koktélparadicsomokat, és az egészet egy picit megöntözzük olívaolajjal, de 3 ek-nál nem kell több rá. Majd az egészet betoljuk a sütőbe és kb.40 percig sütjük.
- Ezalattelkészítjük a salátaöntetet: a hozzávaló fokhagymát egy kis sóval eldörzsöljük mozsárban, hozzáadjuk a mustárt és az olívaolajat, eldolgozzuk, végül a citromlevet, és az őrölt színesborsot, ezzel is elkeverjük.
- Tányérokra rendezzük a rukkolasalátát, paradicsomkarikákat rakunk rá, némi újhagymát teszünk hozzá, aki szereti annak chilikarikákat is.
- Amint kész a csirkemáj, kivesszük a sütőből, és serpenyőben a bagetteket pici olívaolajon megsütjük, mindkét oldalukon.
- Rárakjuk a tányérra a saláta mellé, kb tányéronként 3 szeletet, és mindegyik szeletre 2 db bacon-ös csirkemájat, a salátát megöntözgetjük az öntettel, és megszórjuk a pirított fenyőmaggal, ezek után pedig tálaljuk.
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 40 p
Ezt az ételt vacsorára készítettük, ezért került a csirkemáj mellé salátaféle. A finom fűszerek pedig megadták a "hétvégi" hangulatot. Igazán kellemes lett az eredmény!