r
Nosalty Logó

Bacon-ös csirkemáj rukkolasalátával

NS
Bacon-ös csirkemáj rukkolasalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

Az öntethez

A tálaláshoz

1227
Kalória
45.8g
Fehérje
47.2g
Szénhidrát
96.7g
Zsír
490.6g
Víz
441.8g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A salátához

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 1227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A salátához

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 4905 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A salátához

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3493 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    1853 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4253 micro
  • Lut-zea
    2642 micro
Összesen 1227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    183.4 g

Zsír

  • Összesen
    387 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10703.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    3068 mg
  • Nátrium
    5269 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1962.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13973 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    69 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    812 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3076 micro
  • Kolin:
    1224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13215 micro
  • α-karotin
    706 micro
  • β-karotin
    7411 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    17013 micro
  • Lut-zea
    10569 micro
Összesen 4905 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    579 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemájakat megtisztítjuk, és félbevágjuk. Egy tepsibe alján a vöröshagymaszeleteket szétrakjuk, mintegy beterítve azt. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C)
  2. Egy lábasban megolvasztjuk a mangalicazsírt, és beleszórjuk a fokhagymát - sütni nem kell!
  3. Egy szelet baconre ráhelyezünk egy csirkemájat, rárakunk egy zsályalevelet, majd a baconnal begöngyöljük, és egy fogpiszkálóval áttűzzük. Ezt ráhelyezzük az egyik hagymaszeletre a tepsiben. A többi májjal megismételjük ugyanezt a műveletet, és szépen csinosan elrendezzük őketegymás mellett a tepsiben.
  4. A tetejüket meglocsoljuk a fokhagymás mangalicazsírral. Meghintjük borsikafűvel, majorannával, és őrölt színesborssal, majd a rozmaringágakat rátépkedjük egy kissé. Közérakjuk a koktélparadicsomokat, és az egészet egy picit megöntözzük olívaolajjal, de 3 ek-nál nem kell több rá. Majd az egészet betoljuk a sütőbe és kb.40 percig sütjük.
  5. Ezalattelkészítjük a salátaöntetet: a hozzávaló fokhagymát egy kis sóval eldörzsöljük mozsárban, hozzáadjuk a mustárt és az olívaolajat, eldolgozzuk, végül a citromlevet, és az őrölt színesborsot, ezzel is elkeverjük.
  6. Tányérokra rendezzük a rukkolasalátát, paradicsomkarikákat rakunk rá, némi újhagymát teszünk hozzá, aki szereti annak chilikarikákat is.
  7. Amint kész a csirkemáj, kivesszük a sütőből, és serpenyőben a bagetteket pici olívaolajon megsütjük, mindkét oldalukon.
  8. Rárakjuk a tányérra a saláta mellé, kb tányéronként 3 szeletet, és mindegyik szeletre 2 db bacon-ös csirkemájat, a salátát megöntözgetjük az öntettel, és megszórjuk a pirított fenyőmaggal, ezek után pedig tálaljuk.
  9. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  10. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p

Ezt az ételt vacsorára készítettük, ezért került a csirkemáj mellé salátaféle. A finom fűszerek pedig megadták a "hétvégi" hangulatot. Igazán kellemes lett az eredmény! 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek