Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos virágok

Sajtos virágok
Sajtos virágok
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy orosz oldalon találtam ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet összeöntjük a vízzel, és meglangyosítjuk.
  2. Belekeverjük a cukrot, az élesztőt és 8 dkg lisztet. Lefedjük, és meleg helyen 10-15 percig kelesztjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a tojást, 1.5 ek olajat, sót és a maradék lisztet, összegyúrjuk, és meleg helyen 40-50 percig duplájára kelesztjük.
  4. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és 7 egyforma darabra vágjuk.
  5. A reszelt sajtot zúzott fokhagymával és a tejföllel kikeverjük.
  6. A tésztagolyókat külön-külön ovális alakúra nyújtjuk. A két hosszabbik oldalát a tészta közepére hajtjuk, és egyet sodrunk rajta a nyújtófával.
  7. Az egyik hosszabbik oldalát 1 cm-enként bevagdossuk 2 cm hosszan. Megkenjük a tejfölös töltelékkel, felcsavarjuk, és 10-15 percig pihentetjük.
  8. Sütés előtt 1 ek olajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 044
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos batyu, szezámmagos sajtos párna, fokhagymás-sajtos kelt párna

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hevike
Hevike / hevike Fri, 2014-08-08 21:49

A csavarásnál én is elakadtam, nem értem hogy lesz virág formája. Megsütném nagyon szívesen. Elmagyaráznád kicsit részletesebben? Köszi

Eva0423
Eva0423 Fri, 2014-08-08 15:20

Nagyon mutatós és biztosan finom is ! Két dolog számomra nem világos: 1.Milyen vastagságúra kell nyújtani? 2.Felcsavarjuk...de hogyan?

643
víz 1 dl
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1.5 kávéskanál
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 1.5 ek
1 tk
sajt 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 4 ek
szezámmag 2 ek
napraforgó olaj 1 ek