Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti táskák

Spagetti táskák
Spagetti táskák
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos én az a szakácsnő vagyok, aki spagetti főzésekor mindig kicsit túlzásokba esik, és sokkal többet kreál, mint kellene. Ez természetesen most sem volt másképp, és mire észbe kaptam, ott álltam egy nagy rakás tésztával, ami megoldásra várt. Ekkor jutott eszembe az Alexandra kiadó, Kreatív konyha - Rizsételek című könyve. Az említett recept bár eredetileg gombás, rizses töltelékkel szerepel, gondoltam ezen esetben is jól funkcionálhat.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

ajánlat

Szinte bármilyen maradék ételből elkészíthető, legyen az pörkölt, rizottó vagy bármilyen tésztaétel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, majd beletesszük a tésztához szükséges hozzávalókat. Gyorsan lágy tésztát gyúrunk, először a kézi mixerrel, majd a turmixgép dagasztólapátjával. Fóliába csomagolva, hűvös helyen, legalább egy órán keresztül pihentetjük.
  2. A tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Egy teáskanálnyi tölteléket teszünk mindegyik lapra. A tésztaszéleket tojásfehérjével vékonyan megkenjük, félbehajtjuk, és a találkozásoknál egy villával jól összenyomjuk, nehogy a töltelék kifolyjon.
  3. A táskákat vékonyan kiolajozott, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy sütőlemezre tesszük. A tojássárgáját tejjel kikeverjük, s megkenjük vele a tészta tetejét.
  4. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 044
elküldve: 1
receptkönyvben: 125
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
kategória: sós süti
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bolognais táska, húsos táska, töltött táska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gaben76
Gaben76 Tue, 2013-02-12 17:25

Ez a tészta nagyon jó, már három különböző töltelékkel - ami pont maradt a konyhában - is kipróbáltam. Köszönöm az ötletet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-03-06 16:41

Örülök, hogy ekkora sikert aratott az ötlet és külön köszönöm a visszajelzést. Szép napot! Üdv: Na ezt süsd ki!

614
finomliszt 1.25 bögre
sütőpor 1 tk
0.5 tk
vaj 2 ek
joghurt 5 ek
tojás 1 db
bolognai szósz 200 ml
paradicsomszósz 200 ml