Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás piroski-пирожки c капустой

Káposztás piroski-пирожки c капустой
Káposztás piroski-пирожки c капустой
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az orosz receptkönyvemből Kулинарные секреты - Konyhatitkok/Kulináris titkok való recept. A пирог - pirog az orosz konyha egyik alapvető étele. Töltött, általában kelt tészta, sütik sütőben és olajban is. A tölteléke rendkívül változatos, hús, hal, rizs,krumpli tojás, ezek keveréke, káposzta, gomba, répa, zeller, gyümölcsök és minden más, ami a kertben és az erdőben terem. A pirog a nagy, többszemélyes töltött tészta, a piroski a kicsi, egyszemélyes tészták. Van még sok-sok variáció, más névvel jelölik a nyitott, zárt, túrós, csirkés stb. pirog jellegű ételeket, ezekről majd később.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Az eredeti receptben a káposztát vékonyra szeleteljük, egy nagy edényben vizet forralunk és a káposztát 5-6 percig főzzük. Leszűrjük és 3 ek margarinnal kikeverjük. Ezzel töltjük a pirogokat. Nekem ez kicsit natúrnak tűnt, ezért a káposztát a főzés (blansírozás?) után olajon kissé megpirítottam, sóztam, borsoztam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kb 100 ml cukros tejben megfutattjuk, hozzáadjuk a maradék tejet, az olvasztott, de nem forró maragrint, sót, és a liszttel jól kidolgozzuk. A tésztát kétszeresére kelesztjük, ismét átgyúrjuk, és megint hagyjuk kelni.
  2. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy 10 cm-es kiszúróval köröket vágunk, majd kb. 1 ek tölteléket teszünk a közepükbe. A korongok széleit tojással megkenjük, félbehajtjuk és összenyomkodjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütiket. Hagyjuk kelni még kb. 30 percig, a tetejüket tojással megkenjük és sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 904
elküldve: 11
receptkönyvben: 368
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Sünike

Mióta szakács: 2012.03.01.
32 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás tészta, káposztával töltött piroski, orosz piroski

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lamilla
Lamilla / Lamilla Mon, 2013-06-10 10:29

Egy fél adagot csináltam, elég sok lett, és nagyon finom. Bár az az érzésem hogy túl vastagra hagytam a tésztát, de nem olyan nagy baj, mert finom, roppanós :-) A káposztát én csak simán kis olajon dinszteltem, sóztam-borsoztam, kicsit körülményesnek éreztem még külön főzni is, de nagyon jó lett így is. Más töltelékkel is ki fogom próbálni.

il-di.
Il-di. / il-di. Mon, 2012-12-10 22:05

Kedves Sünike!

Az egyik kezemben káposztás piroski, másik kezemmel pedig írom neked ezeket a sorokat, hogy megköszönjem ezt a finomságot. Legközelebb ajánlásod szerint, más töltelékkel is ki fogom próbálni. Én fél adagot készítettem, de így is jó sok lett, 35 db. A káposztát nem főztem, csak simán olajon megpároltam. Szóval hálás köszönet a finom vacsoráért! :) Üdv.: il-di.

Swampi
Swampy / Swampi Mon, 2012-04-09 14:41

nálunk kapusznyik néven fut. Egy "tót" faluban lakom, és mamámtól tanultam. A tölteléket mi is pirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. :)

926
élesztő 50 g
tej 500 ml
margarin 250 g
cukor 1 ek
2 kk
finomliszt 800 g
tojás 1 db
káposzta 1 kg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint