r
Nosalty Logó

Káposztás piroski-пирожки c капустой

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Káposztás piroski-пирожки c капустой
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 926 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5558 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 205 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 926 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    250 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6638.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    3599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2165 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    844 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    970 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 5558 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kb 100 ml cukros tejben megfutattjuk, hozzáadjuk a maradék tejet, az olvasztott, de nem forró maragrint, sót, és a liszttel jól kidolgozzuk. A tésztát kétszeresére kelesztjük, ismét átgyúrjuk, és megint hagyjuk kelni.
  2. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy 10 cm-es kiszúróval köröket vágunk, majd kb. 1 ek tölteléket teszünk a közepükbe. A korongok széleit tojással megkenjük, félbehajtjuk és összenyomkodjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütiket. Hagyjuk kelni még kb. 30 percig, a tetejüket tojással megkenjük és sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17974
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Ajánló

Az eredeti receptben a káposztát vékonyra szeleteljük, egy nagy edényben vizet forralunk és a káposztát 5-6 percig főzzük. Leszűrjük és 3 ek margarinnal kikeverjük. Ezzel töltjük a pirogokat. Nekem ez kicsit natúrnak tűnt, ezért a káposztát a főzés (blansírozás?) után olajon kissé megpirítottam, sóztam, borsoztam.

Receptkategóriák

Az orosz receptkönyvemből Kулинарные секреты - Konyhatitkok/Kulináris titkok való recept. A пирог - pirog az orosz konyha egyik alapvető étele. Töltött, általában kelt tészta, sütik sütőben és olajban is. A tölteléke rendkívül változatos, hús, hal, rizs,krumpli tojás, ezek keveréke, káposzta, gomba, répa, zeller, gyümölcsök és minden más, ami a kertben és az erdőben terem. A pirog a nagy, többszemélyes töltött tészta, a piroski a kicsi, egyszemélyes tészták. Van még sok-sok variáció, más névvel jelölik a nyitott, zárt, túrós, csirkés stb. pirog jellegű ételeket, ezekről majd később.

Hozzászólások (4)

Control

Ez a pirított káposztás verzió nagyon finom lehet.

Swampy

nálunk kapusznyik néven fut. Egy "tót" faluban lakom, és mamámtól tanultam. A tölteléket mi is pirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. :)

Il-di.

Kedves Sünike! Az egyik kezemben káposztás piroski, másik kezemmel pedig írom neked ezeket a sorokat, hogy megköszönjem ezt a finomságot. Legközelebb ajánlásod szerint, más töltelékkel is ki fogom próbálni. Én fél adagot készítettem, de így is jó sok lett, 35 db. A káposztát nem f?ztem, csak simán olajon megpároltam. Szóval hálás köszönet a finom vacsoráért! :) Üdv.: il-di.

Lamilla

Egy fél adagot csináltam, elég sok lett, és nagyon finom. Bár az az érzésem hogy túl vastagra hagytam a tésztát, de nem olyan nagy baj, mert finom, roppanós :-) A káposztát én csak simán kis olajon dinszteltem, sóztam-borsoztam, kicsit körülményesnek éreztem még külön f?zni is, de nagyon jó lett így is. Más töltelékkel is ki fogom próbálni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek