r
Nosalty Logó

Sajtos-magos pogácsa bjkata konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Sajtos-magos pogácsa bjkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tepsi kenéséhez

A tetejére

Összesen 664 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tepsi kenéséhez

A tetejére

Összesen 7955 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tepsi kenéséhez

A tetejére

Összesen 352 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 664 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205 g

Zsír

  • Összesen
    482.2 g
  • Telített zsírsav
    279 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18192.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    3142 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    3158 mg
  • Nátrium
    11048 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    950 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3915 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 7955 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kenéséhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe.
  2. Amíg az élesztő felfut, kimérjük a lisztet, leszitáljuk, és elmorzsoljuk benne a margarint vagy vajat.
  3. Hozzáadjuk a sót, a két egész tojást,a tejfölt és a felfuttatott élesztőt.
  4. Kb 15 percig kézzel dagasztjuk a dagasztótálban. Lágy tésztát kell kapnunk. Ha jól összedolgozzuk, akkor nem fog nyújtáskor a gyúrótáblára ragadni a tészta. Csak akkor lesz könnyű és finom a pogácsa, ha nem teszünk hozzá több lisztet.
  5. Kinyújtás előtt pihentessük kb 15 percig.
  6. A gyúrótáblát alaposan szórjuk meg liszttel, és erre borítsuk a tésztát.
  7. A tetejére is szórjunk egy kevés lisztet, és óvatosan nyújtsuk ki egy jó nagy négyzet alakra. Szórjuk rá a sajt 2/3 részét. (A maradék sajt a pogácsa tetejére kerül.)
  8. Gondolatban osszuk vízszintesen 3 részre a tésztát, és hajtsuk fel az alsó harmadrészt, erre pedig hajtsuk le a felső harmadrészt. Ezután függőlegesen is osszuk gondolatban 3 részre, hajtsuk a baloldali harmadot a tésztára, erre pedig a jobboldali harmadot hajtsuk.
  9. 20 perc pihentetés a tállal letakarva a gyúrótáblán, újabb hajtogatás, 20 perc pihentetés, újabb hajtogatás, 20 perc pihentetés (3-szor hajtogatunk és pihentetünk).
  10. A tésztát kb. 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, késsel bekockázzuk a tetejét és pogácsaszaggatóval kis pogácsákat szaggatunk.
  11. A tepsibe rakjuk őket 1-1 cm távolságra, lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, lenmaggal, köménymaggal vagy szezámmaggal, és a 180-200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40X40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5370
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sokáig kerestem azt a titkot, amitől a pogácsa könnyű, ízletes, és bármennyit is eszik meg belőle az ember, nem üli meg a gyomrát. Néhány éve sikerült megtalálnom. A titok nyitja a megfelelően lágy, jól kidolgozott és hajtogatott, jól megkelesztett tészta.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kenéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek