r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa 4. (Kurucz Tóni módra)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos pogácsa 4. (Kurucz Tóni módra)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1325 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5303 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 368 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    812 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1325 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    343.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6792.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    2410 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    1763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3249 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 5303 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 368 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztővel és pici cukorral felfuttatjuk. Ha ez megvan, félretesszük.
  2. Lereszeljük a sajtot. Tegyünk félre belőle kb. 10 dkg-ot (a pogik tetejére).
  3. Utána az összes hozzávalót – a lereszelt sajtot és az élesztőt is - egy nagy tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk. /Személy szerint nálam egy csapott evőkanálnyi vált be./ Jól összedolgozzuk az egészet.
  4. Hagyjuk állni meleg helyen kb. fél-egy órát. A tészta szépen megkel.
  5. Gyúrjuk át alaposan, majd újra hagyjuk pihenni kb. fél-egy órát.
  6. Ha megint szépen megkelt, nyújtsuk ki, kenjük meg a tésztát a tojássárgával, szórjuk meg sajttal.
  7. Sok idővel és türelemmel rendelkezők szaggathatják pogácsaformával, én szimplán kockákra szoktam vágni.
  8. Az előmelegített sütőben (3-as fokozaton, vagy 180 C fokon ) kb. 20-25 perc alatt megsülnek.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 174993
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 05.

Ajánló

Ha világosabb sajtot szeretnénk a pogik tetején, akkor a sütés vége felé szórjuk csak rá a pogikra.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazi falusi sajtos pogácsa recept a "nagy öregektől". Nem csak a tetején, de a pogiban magában is sok sajt van!! Bár kissé időigényes, mindenképpen megéri. Nálunk másnapra sohasem marad belőle. :) Bármikor fogyasztható, a legjobb, ha folyamatosan rájárhat az ember. :) Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Cathy! Köszönjük a receptet, kemencében sütöttük meg, és valami isteni lett!

Törölt felhasználó

Kedves Kobuki! Örülök, hogy jól sikerült a pogi. :) Hiába, a "nagy öregek" finomakat tudnak f?zni-sütni. További sikeres sütögetést és jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Szép napot! Nagyon finom lett a pogácsa!!! :) Tetszik az oldal nagyon,innen fogok karácsonyra is sütni sütiket!

Törölt felhasználó

Isteni finom, puha, könny? a pogi. Még sosem találtam ilyen jó receptet! Köszönöm!!!!!! :)

Törölt felhasználó

Örülök, ha ízlett! Jó sütögetést máskor is! (Azt hiszem a hétvégén én is sütök egy adagot.) :))

kisszamoca

Isteni!Eddig ez a legjobb pogi recept!Eddig sosem sikerült,laposak lettek,kemények a pogácsák.De,ez,tökéletes!Köszönjük a receptet!:)

Törölt felhasználó

Puha sajtos pogácsa Hozzávalók: ? 50 dkg liszt ? 25 dkg margarin/vaj - én 1/3 arányban vajat adok hozzá ? 1 dl olaj ? 1 dl tej az éleszt? felfuttatásához ? 4-5 dkg friss éleszt? ? 2 teáskanál cukor ? 3 teáskanál só ? 1 tojás sárgája a tésztába + 1 a teteje megkenéséhez ? 15 dkg reszelt sajt + 5 dkg a tetejére Elkészítés: A tejet langyosítsuk meg (mikróban kb:25 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az éleszt?t. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut. A vajat olvasszuk meg egy picit (mikróban 25 másodperc), keverjük hozzá a liszthez, majd keverjük bele az olajat, a sót, a felfuttatott éleszt?t és a tojás sárgáját. A végén adjuk hozzá a reszelt sajtot, és gyúrjuk össze. A tészta lágy lesz, de nem szabad plusz lisztet hozzáadni!!! Pihentessük fél órát h?t?ben, majd még egyszer gyúrjuk át. Nyújtsuk ki, és szaggassunk pogácsákat bel?le. A tetejét kenjük meg tojás sárgájával (elhagyható, anyukám nem keni meg), szórjuk rá a sajtot, és forró, légkeveréses süt?ben 200 fokon süssük 30-35 percig. Erre a receptre az interneten találtam rá egyszer, azóta ez a család kedvence, és megérdemli,hogy a NoSalty rajongók is megismerjék.

santameva

Szia, Mindeddig olyan pogácsát sikerült gyártanom, ami bár emberi fogyasztásra nem alkalmas, de hokizni kiváló, de ez a pogi isteni finom és könnyed. Köszönet érte!

Törölt felhasználó

Szia! Az interneten található receptek nagyrésze zsákbamacska. De ez tényleg egy nagyon jó pogácsa, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki....és köszönjük, hogy megosztottad velünk. Zsuzsa

Törölt felhasználó

Elkészítettem ,és nagyon finom lett. Köszi

Törölt felhasználó

Kedveseim. Ez a legjobb pogi amit valaha is csináltam. Egy kicsit ugyan módosítottam a recepten ( háromszor hajtogattam), de a hozzávalók a recept szerintiek voltak. Van egy pogi receptem, ami a család kedvece volt eddig, de ez átvette a helyét. Lehet, hogy a titok abban is rejlik, hogy az összes maradék sajtot felhasználtam amicsak a h?t?ben volt (trappista nem volt szerencsére). Holnap megpróbálom überelni a korábban készültet. Köszönöm a receptet:)))))))))))))))))))))))))) Ja és még valami! A mikroba téve olyan lesz mit a friss.

Törölt felhasználó

SOS! A tésztába tettem a tojássárgáját! És nem kellett volna? Mi lesz így?

P.

Szia kisBaba! Igen, sajnos a receptben könnyen el lehet nézni. Talán nem lesz pont olyan, mint ez, de szerinem tönkre biztos nem teszi. Csináld meg nyugodtan így. De a tetejét is kend meg még. :-) Aztán majd írd meg, hogy sikerült. :-) Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Hát mit mondjak!? Szerintem finom lett, igaz kicsit még túl forró! Amikor átgyúrtam, tettem még bele egy kevés lisztet, féltem sokat tenni. Így egy egész lágy de nem ragacsos tésztát kaptam, ami nagyon szépen meg is kelt! Várom majd este a párom véleményét, most dolgozik. Legközelebb is elkészítem, talán ismét tojással???!!!

Törölt felhasználó

Szeriniem nagyo n finom , de nem kell bele ennyi vaj mert nagyo n ragadt , de finom !

Törölt felhasználó

Ebb?l hány darab lesz kb.?

Törölt felhasználó

húúúú isteni lett :) mennyisége nálunk 4 tepsi! mi pannónia sajtot reszeltünk bele, nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.