Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogácsa 4. (Kurucz Tóni módra)

Sajtos pogácsa 4. (Kurucz Tóni módra)
Sajtos pogácsa 4. (Kurucz Tóni módra)
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (74)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi falusi sajtos pogácsa recept a "nagy öregektől". Nem csak a tetején, de a pogiban magában is sok sajt van!!
Bár kissé időigényes, mindenképpen megéri. Nálunk másnapra sohasem marad belőle. :) Bármikor fogyasztható, a legjobb, ha folyamatosan rájárhat az ember. :)
Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha világosabb sajtot szeretnénk a pogik tetején, akkor a sütés vége felé szórjuk csak rá a pogikra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztővel és pici cukorral felfuttatjuk. Ha ez megvan, félretesszük.
  2. Lereszeljük a sajtot. Tegyünk félre belőle kb. 10 dkg-ot (a pogik tetejére).
  3. Utána az összes hozzávalót – a lereszelt sajtot és az élesztőt is - egy nagy tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk. /Személy szerint nálam egy csapott evőkanálnyi vált be./ Jól összedolgozzuk az egészet.
  4. Hagyjuk állni meleg helyen kb. fél-egy órát. A tészta szépen megkel.
  5. Gyúrjuk át alaposan, majd újra hagyjuk pihenni kb. fél-egy órát.
  6. Ha megint szépen megkelt, nyújtsuk ki, kenjük meg a tésztát a tojássárgával, szórjuk meg sajttal.
  7. Sok idővel és türelemmel rendelkezők szaggathatják pogácsaformával, én szimplán kockákra szoktam vágni.
  8. Az előmelegített sütőben (3-as fokozaton, vagy 180 C fokon ) kb. 20-25 perc alatt megsülnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 171 459
elküldve: 14
receptkönyvben: 998
elkészítve: 50/84
Facebookon megjelent: -

szakács

Cathy

Mióta szakács: 2009.03.24.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pogácsa, sajtos pogi, pogi, sajtos pogácsa

Hozzászólások (74)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sandrea40
sandrea40 Sat, 2015-01-31 21:33

Köszönet a receptért. Olyat kerestem, amit tudok kicsit variálni és erre esett a választásom, jó döntés volt. Dupla adagot csináltam, mert egy részéből juhtúrós lett, egy részéből virslis batyu és a többi lett a sajtos pogi. Mivel ezeket egyszerre akartam sütni kellett egy ilyen tészta ami mindhez jó. Szóval mindegyikhez tökéletes lett. A juhtúróshoz kellett kicsi liszt érzésre még. És ami még nagyon jó volt benne, hogy végre valami amit nem éreztem sótlannak. Általában az a legnagyobb problémám, hogy minden sütihez annyit adok amit írnak és mégis mindig sótlan. Ez tökéletes lett.

m.lekay
m.lekay Mon, 2014-12-01 16:17

Még mindig nem derült ki, hogy mennyi sárgája kell a tésztába? A tetejére tuti, hogy 1 elég! Akkor a tésztába is csak 1? Többen kérdezték már, de senkinek nem válaszoltak.

Cathy
Cathy / Cathy Sun, 2015-02-01 21:59

1 sárga a tésztába, 1 sárga a tetejére. De én csináltam már úgy is, hogy mind a 2 sárga belement a tésztába, és a tetejét nem kentem meg, úgy is nagyon finom lett :-)

barimandel
barimandel Wed, 2013-10-09 21:03

Ez egy tökéletes recept, négyszeres mennyiséget készítettem, le is fagyasztottam belőle , ezt utána hideg sütőben fagyosan kezdtem sütni. Így is nagyon finom lett köszönöm

mboglarka
mboglarka Wed, 2013-05-29 19:50

Na, végre én is regisztráltam, így hozzá tudok szólni, el tudom mondani, hogy ez a jollyjoker pogácsa receptem. :) Nagyon szeretem, nagyon bejön, mindig siker!

andi969
andi969 / andi969 Wed, 2013-05-08 11:12

Tökéletes lett! Már többször is megsütöttem (bele a tojássárga,tetejére a tojássárga,mindenféleképp finom ) ,még ha akarnám,sem lehet elrontani :)

ildi71
Ildi71 / ildi71 Mon, 2013-01-28 21:30

A hétvégén én is megsütöttem, ez volt életem első pogácsa sütése, de nagyon finom lett! A tojássárgájából az egyiket a tésztába tettem, mert nem tudtam eldönteni, hogy oda, vagy a tetejére kell-e.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-01-20 21:45

Azt szeretnem kerdezni hogy a pogacsat le lehet fagyasztani? elnezest ha mar volt kerdes de nem olvastam vegig mindet:) Orsi

barimandel
barimandel Wed, 2013-10-09 21:05

Szia! Én kipróbáltam és le lehet fagyasztania pogit.Csak akkor hideg sütőben kell sütni fagyosan, kiolvasztás nélkül. Lehet hogy már válaszoltak akkor bocs a zavarásért :)

titkoska
titkoska Thu, 2013-02-07 15:34

Mi leszoktuk fagyasztani a kész pogik egy részét ,és úgy is fini
:)

szvalery
szvalery Thu, 2012-09-27 19:17

Nagyon tetszik! Próbálom elmenteni, kiírja, hogy már mentettem, mégse kerül be a receptkönyvbe. Miért?

Imriful
Imriful Thu, 2012-09-13 14:02

Hát én is a tésztába tettem a tojást :( Nagyon el lehet nézni! Jó volna odaírni a tojások mellé, hogy a tetejére....Egyébként így is finom lett :) Köszi.

Cathy
Cathy / Cathy Sun, 2015-02-01 22:08

Semmi probléma nem lesz vele, ha mind a 2 sárgája a tésztába kerül. :-) Akkor max. egy 3. sárgája kell a kenéshez. Velem is előfordul, hogy a tésztához teszem mind a kettőt, és csak a kenéshez már nem ütnék fel még egy tojást. Ilyenkor sajtkrémmel kenem meg a tetejét és arra szórom a sajtot. Úgy is nagyon fincsi. :-)

andilawyer
andilawyer Sat, 2012-09-08 17:19

Sziasztok!
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy pontosan melyik az a pogácsa, amelyik másnap is friss (tényleg puha) marad? Mert már nagyon sokfélét csináltam, frissen mind nagyon finom, de másnap.... :( És én pont "útravaló" jellegű receptet keresek! Előre is köszi a választ.

Andi

tunde1975
tunde1975 Tue, 2012-07-17 22:50

Szia!
Most sütöttem meg a pogit, nagyon finom lett!!!!.
Köszi a receptet.

H4niko
H4niko / H4niko Sun, 2012-04-08 20:07

köszönöm a receptet.ma megcsináltam és nagyon finom lett,csak nagyon kevés. :) kellemes ünnepeket :)

Maffci
Maffci / Maffci Fri, 2011-12-16 16:04

Nagyon jó recept, a családom az utolsó morzsáig elfogyasztotta egy tartalmas főzelék és feltét után!:) Köszönöm!

zsamail
zsamail Fri, 2011-12-16 00:52

Jó estét!
Most végeztem a sütéssel és mondhatom Isteni lett! Ez volt életem első pogija és nem is találhattam volna jobb receptet a kezdéshez! Ezt alá is támasztja az amit a párom mondott mikor kész lett:meg kérdeztem tőle, hogy ugye nem lesz kemény ha kihűlt(ő pék, tudja mit beszél).Mire ő:miért, szerinted ez ki fog hűlni? Köszönöm, köszönöm! Ez nekem mindent megért! :-)

manofej
manofej Sat, 2011-12-03 16:02

sokféle pogácsát sütöttem már, de ez rögtön toplistás lett! köszönjük a receptet a pogácsaimádó férjem nevében is :D

zczszilvi
zczszilvi Sun, 2011-09-18 12:40

Sziasztok! Tegnap megsütöttem...füstölt sajtot tettem bele, a tetejére pedig trappistát (az kevésbé ég meg). isteni finom lett...viszont az a bajom, hogy a teteje meg úgy általában az oldala is kicsit kemény (mára sem puhult be). Ez mitől lehet? A füstöt sajttól? A tojássárgájától? (dehát abból az oldalára nem is kerül) ...nem értem. örülnék ha valaki tudna nekem ebben segíteni, hogy tökéletesíthessem...bár így is no1! Köszönöm

arnothh
arnothh Thu, 2011-09-08 15:47

Még annyit hozzátennék a hozzászólásomhoz, hogy 1 kg liszthez szoktak 5 dkg élesztőt tenni, és én úgy csináltam, elég volt, úgyis nagyon könnyű lett.

arnothh
arnothh Thu, 2011-09-08 15:43

sziasztok!

Már sok pogácsát megsütöttem, és elég háziasnak is vallom magam, de eddig ez az egyik kedvenc recept.
Frissen sokféle pogácsa tökéletes, de ez másnap is friss!!!
Köszönjük!

Cathy
Cathy / Cathy Thu, 2011-07-21 01:08

Szia Kittii!
Nem, az sem baj, ha beleteszed az egész tojást. Akkor valószínűleg egy picit több lisztet fog majd igényelni a tészta, de ezt a végén úgy is érezni fogod a kezeddel (ha azzal gyúrogatod), hogy kell-e még bele, vagy sem. Ahogy írtam korábban is valakinek, akkor jó a tészta, ha kellően lágy. Nem lisztezett edénybe enyhén beleragad, lisztezett edénybe viszont nem ragad. Szóval pont a középút :-) Én kb ujjnyi vastagra szoktam nyújtani, megkenem őket tojássárgával aztán rá a sajt, majd felnégyzetezem és így teszem a tepsibe, majd hagyom állni 10-15 percet, így az "utolsó gyúrást is kiheverik". Mivel én nem szaggatok, hanem négyzetezek, kicsit felcserélem a sorrendet. (Ha szaggatod a pogikat: szaggasd ki, tedd tepsibe, hagyd állni, kend meg, tedd rá a sajtot, mehet a sütőbe.)
Jó sütögetést! Majd írd meg, hogy sikerültek!

konyhatündérbogyó
konyhatündérbogyó Sat, 2011-07-09 15:22

Életem első pogácsája...a tészta isteni lett, az íze mennyei...de hiányoltam a receptből, hogy mekkorára kell nyújtani, nekem pedig nagy büszkén sikerült jó vékonyra kinyújtani, így 112 darabot sütnöm... viszont így nem pogácsa lett belőle, hanem sajtos keksz :D

Cathy
Cathy / Cathy Sun, 2015-02-01 22:03

Gondolom az ízén nem változtatott, de ez a sajtoskeksz egész jó ötletnek tűnik. Legközelebb én is megpróbálom egy adaggal :-)

horianita
horianita Wed, 2011-12-07 14:21

Sajtos keksz? Aranyos vagy,ez tetszik! Nálam is mindig ugy sikerült,de aztán a tapasztalat meg az évek segitettek,hogy ne röhögjenek rajtam itthon. :)

pogi-anyó
pogi-anyó Thu, 2011-05-26 18:02

Ma én is megcsináltam ezt a pogácsát, és a 2 tojássárgáját beletettem a tésztába - így értelmeztem. Nem rontott rajta. Egyébként egy ilyen adag megkenéséhez elég egy tojás. Nem pogácsaformával szaggattam, hanem egy rádlival 2-3 cm széles csíkokat vágtam, és kis kockákra daraboltam. Ja és száraz élesztőt használtam, igy is szépen megkelt Nagyon jó lett. Köszi a receptet !

subi30
subi30 Tue, 2011-05-24 17:58

Sziasztok! Megcsinálltam a sajtos pogit.
Nagyon finom lett.Igaz annyit válltoztattam rajta,hogy tettem bele házi sertés zsírt,meg fele arányban rétes lisztet! Nagyon finom lett.
Köszi a receptet....

Zümi
Zümi Sun, 2011-05-01 08:45

  Véletlenül jutottam el ide, de nagyon örülök neki. Eddig nem sikerültek a sajtos pogácsáim fel is adtam. Ez a pogi olyan jól nézett ki, hogy meg kellett próbálnom és elsőre sikerült.
Azonnal vittem a lányoméknak, ahol vagy 7 kisgyerek volt éppen, egy pillanat alatt elfogyott. Most először vágtam kockára. Tetszett, mert találgatták, hogy ez Fornetti lehet, nem akarták elhinni, hogy én sütöttem.

A receptet azonnal kérték.
köszi szépen!

thomasjane
thomasjane Sun, 2011-04-24 11:56

Nagyon nagyon nagyon csodás ez a recept,nekem ELSŐRE sikerült,és jobb lett, mint a híres Fornetti-s sajtos pogi!!Csak fontos betartani a kelesztési időt,mert tényleg VAN értelme!!Mindig ezt fogom csinálni és köszönöm a receptet!FANTASZTIKUS!!!

Csinka
Csinka / Csinka Sat, 2011-03-12 16:57

Nagyon jól sikerült , habár én a tésztájába nem tettem sajtot. A felét poginak a másik felét pedig sajtos rúdként készítettem el.
Köszönöm a remek receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-26 16:09

Szevasztok! Megcsinaltam eletem elso pogiat,azt mondta a nagy csapat jo lett.Szerintem is !Koszi a receptet! Udv. Pulzi

Cupptigris
Cupptigris / Cupptigris Sat, 2011-02-12 17:44

Sziasztok!
Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy milyen vastagra sodortátok ki a tésztát.
Nagyon szépen köszi a segítséget!

martonmarta
martonmarta Thu, 2011-02-10 20:12

Helló lányok-asszonyok!
Most sült ki a 2.tepsi,nincs idő megtudni hogy holnap milyen lesz!!!Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam
erről a CSODÁRÓL!Annyit tennék hozzá/ez nem kritika csak tapasztalat/,hogy kb.5-10 dkg lisztet elbír még,és a tetejére legközelebb nem füstölt sajtot teszek/nekem most ez volt itthon/mert kicsit hamarabb
"megkapja".Egyébként ISTENI FINOM.A 25 éves fiam ette meg a zömét,mi a férjemmel csak meg tudtuk
kóstolni,és a nagyinak mentettem meg 4 db-ot.KÖSZÖNÖM a receptet,üdv.mindenkinek:Márton
Márti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-21 22:44

Köszönöm, finom lett:-)
Végig olvastam az összes hozzászólást...és valahogy mégis beletettem én is a tojás sárgáját:-)
Persze azért tettem még a tetejére is.
De valóban nagyon jó lett így is, egy kis plusz lisztel.
Csinálnom kell máskor is, a családom szerint:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-08 22:05

Hogy őszinte legyek,nem lett jó.Én többet nem sütök ilyet.nekem nem ízlik.

Cathy
Cathy / Cathy Sat, 2011-01-08 23:44

Judymanó! Sajnálom, hogy nem sikerült. Nagyon ritkán Nálam is előfordul, de az általában az alapanyagok vagy a szakács "hibája" :). Pl.: nem friss élesztő, vagy nem futtattam fel rendesen, vagy nem vártam meg, hogy rendesen megkeljen a tészta. További jó sütögetést bármilyen sütihez. üdv Cathy

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 Thu, 2011-03-17 09:14

Szia!
Először is gratulálok a receptedhez!
Nagy sajtossüti sütő vagyok, sok sok receptem is van, de a tiéd bekerült a legjobbak közé!
Sajnos a kelt tészta készítése bizonyos fokú gyakorlatot igényel, látni, érezni kell hogy ha valmiből kevesebb kell, vagy éppen több. Az én bukta receptem sem sikerült mindenkinek, hiába volt megadva hogy miből mennyi kell.
Szóval köszi a receptet! Ja, és még valami! Végre egy recept, amiből jó sok pogi kijön, nem csak egy kis tálra való! Nálunk ez fontos, mivel öttagú a család!
Üdvözlettel: Mariann

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-08 19:36

Csak azt nem értem ,mitől lett ilyen ragadós.Sok a margarin szerintem.Én tettem még hozzá lisztet.Éppen most kel a kicsike...........kíváncsian várom

Cathy
Cathy / Cathy Sat, 2011-01-08 23:41

Judymanó! Valamiből akkor vagy sokat, vagy keveset tettél, de a tésztának nem szabad ragadósnak lennie. Lágy tésztát kellene kapnod, kb. olyan lágyat, pl. ha nem lisztezett tálban pihenteted, leragad, ha kilisztezed, nem ragad oda. Friss volt az élesztőd?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-12 21:46

Életem első kelt tésztája és sikerült! Csak gyorsélesztő porom volt itthon és azt használtam hagyományos élesztő helyett, de így is tökéletes lett. :) Alig várom, hogy a férjem is megkóstolja. Köszönet a receptért!

1323
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 2 dl
sajt 30 dkg
tojássárgája 2 db
tej 1 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 csipet
0 ízlés szerint