Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pamuk pogaça - Török töltött pogácsa

Pamuk pogaça - Török töltött pogácsa
Pamuk pogaça - Török töltött pogácsa
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A júniusi stockholmi hét alatt tartottunk a barátainkkal egy nagy török vacsorát, amire a meze és desszertek mellett készítettem pamuk poğaça-t is. Amikor készen lettek a kis pogácsák, a párom megkóstolta és azt mondta, hogy "Pont olyan, mint amit a nagymamám készít!" Szerintem ennél nagyobb elismerést nem kaphattam volna. 

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, adjunk hozzá kb. 1 ek cukrot, és hagyjuk kb. 5-10 percig, hogy kb. duplájára nőjön. 
  2. Kb. a liszt felét, 20 dkg-ot szórjuk egy nagy tálba, keverjük hozzá a sót, majd készítsünk a liszt közepébe egy mélyedést, amibe öntsük bele a folyékony hozzávalókat, az olajat, vizet, az élesztős tejet, és szórjuk rá a maradék cukrot. 
  3. A hozzávalókat először egy fakanállal elkezdhetjük összedolgozni, majd egy idő után, ha a tészta kezd összeállni, váltsunk a kézi gyúrásra, és folyamatosan adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, és amíg egy puha, nem ragadós tésztát kapunk. 
  4. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, takarjuk le egy tiszta konyharuhával és lefedve kb. 30 percig hagyjuk kelni.  
  5. Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket a poğaça-inkhoz. Törjük egy villával össze a feta sajtot egy tálban, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldjét és kavarjuk jól össze. 
  6. Mielőtt elkezdjük készíteni a poğaça-kat, a sütőt már előmelegíthetjük 180°C-ra.
  7. Ha a tészta megkelt, osszuk kb. pingpong labda nagyságú darabokra. A tésztalabdácskákat nyújtsuk ki vékonyra, tegyünk rá a fetás töltelékből, majd zárjuk össze a tésztát, kis batyukat, labdákat formázva és végül fejjel lefelé helyezzük őket sütőpapírra. 
  8. A poğaça-k tetejét kenjünk meg tojássárgájával, szórjuk meg valamilyen maggal és kb. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 109
elküldve: 5
receptkönyvben: 217
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
konyha: török
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

török pogácsa, feta sajtos pogácsa, szezámmagos töltött pogácsa

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

palice
palice / palice Sun, 2013-03-03 21:17

Sziasztok!
Ez egy szuper recept! Nagyon jo a tesztajaval dolgozni,gyorsan elkeszul es nagyon finom, puha a pogacsa meg masnap is! En a fott husleveshussal szoktam ( mar 3x elkeszitettem) tolteni es ezt a szoszt keszitem hozza: http://www.nosalty.hu/recept/hamburger-szosz. Mindenki nagyon szereti!
Batran ajanlom a kiprobalasra!
Koszonom a receptet.
Udv,Alice.

rox
rox Sat, 2013-01-26 09:00

HUH, ez rém kellemetlen, mert úgy tünik, csak én nem tudom mennyi a fél csésze mennyiség.
:(
megmondaná valaki hogy hány gramm az?

baklavaria
Baklavaria / baklavaria Sun, 2013-02-03 23:28

Jajj, nehogy kellemetlenül érezd magad emiatt! 1 csésze=2,5 dl. Én egy ilyen méretű bögrét használok mindig a "csészés" receptekhez, így a fél csésze, az 1, 25 dl-nek felel meg.

Melcsi30
Melcsi30 Tue, 2012-11-13 10:45

Én elkészitettem és nagyon finomak lettek. Mindenkinek tetszett a családban. Mindenkinek ajánlani tudom ezt a receptet!

howirag
howirag Sun, 2012-11-04 18:46

Én megcsináltam.FINI. :) Kipróbáltam hogy reszelt vaniliás cukros almával is.na úgy is nagyon finom ám. Csak arra nem tettem szezámmagot. :)))

Torma
Torma / Torma Tue, 2012-10-30 23:17

Gyönyörűek!!! Ki kell probalnom ezt a receptet hamarosan! Talán meg ma! Köszi, mentettem, üdv, Torma :)

baklavaria
Baklavaria / baklavaria Wed, 2012-10-31 10:27

Szia Witch, igen szokták húsos töltelékkel is készíteni. Nemsokára hozok olyan receptet is, de Te is megpróbálhatod a saját ízlésed szerint.

witch
witch / witch Wed, 2012-10-31 13:48

A parom evett egy kedves csaladnal ilyet es rogton el is kerte a receptet, de az asszonyka csak a hozzavalokat irta le. Nekem meg muszaly minden reszletet tudni, hogy kell formazni, hany fokon kell sutni, foleg, ha eloszor keszitek valamit. En meg meg nem is lattam ilyet, hogy az alapjan tudnam rekonstrualni. A parom meg nem mert kerni belole egyet, hogy hazahozzon nekem, mert szegeny asszony vagy 20 emberre kellett susson. Koszi az infot!
udv:witch

baklavaria
Baklavaria / baklavaria Wed, 2012-10-31 14:43

Remélem, így a receptleírással együtt már meg fogod tudni csinálni. Majd mesélj, hogy sikerült! :)

319
tej 125 ml
víz 125 ml
napraforgó olaj 125 ml
cukor 2 ek
1 tk
friss élesztő 25 g
finomliszt 40 dkg
tojássárgája 1 db
feta sajt 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
tojássárgája 1 db
szezámmag 1 ek