Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sajtkrémes pogácsa

Füstölt sajtkrémes pogácsa
Füstölt sajtkrémes pogácsa
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a hagyományos szilveszteri pogácsa.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót és egy kis tejfölt. Elkezdjük összedolgozni, ha nem áll össze a tészta, adjunk még hozzá tejfölt, ügyelve arra, hogy ne legyen túl lágy a tészta.
  2. Kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással és forró sütőben kisütjük.
  3. Elkészítjük a krémet. A tömlős sajtot, a puha vajat, a tejfölt összedolgozzuk kézi mixerrel. Hozzáadjuk a 150 g reszelt sajtot, pici sót és borsot. Jól elkeverjük, ha szükséges, még fűszerezzük.
  4. A kihűlt pogácsákat kettévágjuk és mindegyiket megtöltjük a sajtkrémmel, majd visszatesszük rá a tetejét és megforgatjuk a maradék sajtban.
  5. Kb. 1 napig pihentetjük, hogy a pogácsa megpuhuljon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 545
elküldve: 1
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

töjpilla

Mióta szakács: 2012.03.23.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

pogácsa sajtkrémmel töltve, füstölt sajtkrémes pogácsa, sajtkrémmel töltött pogácsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iduci
iduci Sat, 2016-02-27 09:48

Rendkívüli népszerűségnek örvendett a családom körében (és az idegeneknél is).

1677
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
tojás 2 db
1 kávéskanál
tejföl 2 ek
tömlős krémsajt 150 g
vaj 225 g
sajt 250 g
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint