r
Nosalty Logó

Sajtos-kapros zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Sajtos-kapros zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2525 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    794 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    2735 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    3785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1979 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    352 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    969 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    2803 micro
  • β-karotin
    10941 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6301 micro
Összesen 2525 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karikára vágott kolbászt kevés olajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát.
  3. Beletesszük a megpucolt, felkarikázott sárgarépát és a fehérrépát, a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát.
  4. Apróra vágott petrezselyemzöldjével, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
  5. Felöntjük vízzel, és a zöldségeket puhára pároljuk.
  6. Az ömlesztett sajtot és a tejfölt kevés forró levessel és a liszttel simára keverjük, vágott kaporral ízesítjük, és behabarjuk vele a levest.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1190
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-kapros zöldbableves
Salamon Csilla 1202 recept

Egyszerű, de nagyszerű leves. Finom, tartalmas.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek