Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos hagymaleves Toulouse Lautrec módra

Sajtos hagymaleves Toulouse Lautrec módra
Sajtos hagymaleves Toulouse Lautrec módra
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari szakácskönyvében olvastam ezt a receptet, ami a francia hagymaleves egyik változata. A szerző szerint a festő a feleségének találta ki ezt a levest, aki imádta a hagymát és a sajtot.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk.
  3. 1,5 liter vizet felforralunk a húsleveskockával, majd a hagymára öntjük. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Az egészet puhára főzzük.
  4. Mikor a hagyma megfőtt, beletesszük a felszeletelt sajtot, beleöntjük a tejszínt és a konyakot, és addig főzzük, amíg a sajt teljesen el nem olvad.
  5. Petrezselyemmel és durvára őrölt borssal megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 756
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
61 recept

receptjellemzők

konyha: francia
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-konyakos hagymaleves, sajtos-tejszínes hagymaleves, hagymaleves tejszínesen sajtosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2015-03-15 16:59

Kedves Petra,
csak a történelmi hűség kedvéért:) Tudomásom szerint a festőnek sosem volt felesége, akinek eme nagyszerű levest főzhette volna. Kurtizánokhoz járt, ott lakott hetekig. Mivel emberszámba vette őket, kedves és megértő volt velük, ők kedveskedtek neki mindenféle jóval. Híres festményein egyik legkedvesebb kurtizánját is megörökítette. Lajos M. tévedésben volt/van, bár ettől a leves biztos finom:) Üdv: Gabi

454
vöröshagyma 1.5 kg
angolszalonna 5 dkg
vaj 5 dkg
víz 1.5 l
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
főzőtejszín 2 dl
konyak 1 dl