r
Nosalty Logó

Rusztikus sárgabarackos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Rusztikus sárgabarackos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 425 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3387 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1969 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 425 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2197.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.5 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    15748 micro
  • β-crypt
    1499 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 3387 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk.
  2. Az élesztőt a langyos tejben egy kanál cukorral megfuttatjuk.
  3. Megolvasztjuk a vajat, majd a felfutott élesztővel, a tojással, a kardamommal, a reszelt citrommal együtt a liszthez öntjük, és jól összedolgozzuk.
  4. Rugalmas, puha tésztát gyúrunk belőle és letakarva duplájára kelesztjük.
  5. Ha kész, ujjnyi vastagra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepisbe tesszük (pont beterít egy gáztepsit).
  6. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk.
  7. A fahéjat összekeverjük a cukorral, és egy fél mokkáskanálnyit teszünk a barackok belsejébe.
  8. Kirakjuk vele a tésztát úgy, hogy a barackok szorosan egymás mellé kerüljenek.
  9. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  10. Ha kész kivesszük, szeleteljük, és megszórjuk a maradék fahéjas cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 39806
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még mindig rajongok a kelt tésztákért, és a nyári gyümölcsös pitékért. Az alaprecept egy régi kakaós csiga tésztájából van - nem szoktam csinálni, mert ahhoz van jobb receptem. De így, fűszerekkel megturbózva, barackkal sűrűn telepakolva egyszerűen mennyei. Nem túl édes, nem morzsálódik, piknikre, kirándulásra, uzsonnára tökéletes - forró nyári napokon egy gyümölcsleves után második fogásként is megállja a helyét. Nem ajánlom a habkönnyű desszertek rajongóinak, aki viszont kedveli a rusztikus, vidéki ízeket újratöltve, az biztosan nagyon fogja szeretni.

Hozzászólások

Évi néni

H? de jó kis recept ez. Fut össze a számba a nyál. Futok barackért. Köszönöm. Üdv: Évi néni

Laliyah

Van majdnem három kiló barackom, amivel hirtelen kell valamit kezdeni... Hozzávalóm kevés, így ez lesz a megfelel? recept :D Nagyon ígéretes, köszönet érte :o)

Törölt felhasználó

Most sül, isteni az illata, de nekem a 25 perc sütés nem elég, kb. 45 perc lesz talán. A 10 dkg cukor és a tojás a tésztába kell ugye? Mert a leírásban (3. pont) nem találtam, csak a végén a fahéjnál, de az gondolom más. Remélem fincsi lesz, az illata alapján biztos! :)

Laliyah

Elkészült. Én nem tettem a tésztába cukrot, mind a barackok alá ment, meg a tetejére.. A tojás az a tésztába ment :o) az illata, íze zseniális Köszi még egyszer

Dacota

Kedves Laiyah, Nagyon szíves, örülök, hogy ízlett! Szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Isteni! Le a kalappal érte ;)

Törölt felhasználó

Nagyon szep!!!!! :)))

Törölt felhasználó

szep.hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahnah megsütöötem nem bvolt jó hanem roszs volt szep métr nem zsep vagy zseb

Ágicámdrágám

Megsütöttem,nagyon finom:) A sütési id? nekem 45 perc volt.Ági

Bodon Judit dietetikus

Na, én is megsütöttem. Asszem kicsit vékonyra nyújtottam, így ropogós lett a tészta. :) De az nálatok hogy volt, hogy a kicsorgó barack-nedv eláztatja a tésztát és nem annyira sül meg alatta? Mondjuk végülis 45 perc után megsült, de lehet, puhább, de átsült tésztával mégjobb lenne...mondjuk a lakást beleng? illat isteni, f?leg így a borongósságban :)...

Dacota

Na jó, tömeges nyomásra átírtam a sütési id?t. Nekem tényleg 25 perc volt, de tény, hogy el?tte már 2 órája ment asüt?, így lehet, ezért lett ilyen hamar kész :) Áztatás nálam nem volt, csak puhítás, és ropogós sem lett. De legalább az illata jó lett :)

Törölt felhasználó

Mit kell csinálni a tojással és a 10dkg cukorral? gondolom a fahéjhoz a porcukrot kell keverni...

Dacota

Szia! Jaj, ne haragudj, a tojás lemaradt...a tojást a tésztához kell keverni, de cukorból csak 1 kanál kerül a tésztába, az éleszt? felfuttatásakor. A többi cukor a fahéjhoz megy, nem kell, hogy porcukor legyen, mert sütés közben összeolvad. :) Szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

köszönöm szépen! :)

aantee

A baracknak lehúzod a héját? Nekem nem probléma, ha rajta marad, csak a képeken mintha "nyúzott" lenne. :)

aantee

Nagyon-nagyon finom lett! Meghámoztam a barackot, de legközelebb lehet, h ezt a lépést kihagyom, m elképeszt? mancsolással járt. A tésztába is tettem egy kis cukrot, a fahéjas cukorral meg b?ven megszórtam a barackok alatt is, meg a ráfektetett barackokat is és nagyon jó ízharmónia jött létre, még sokszor meg fogom csinálni!

Dacota

Szia Aantee, Jaj, ne haragudj, elkerülte a figyelmemet a kérdésed. Nem kell meghámozni, héjastul is nagyon jó. :) bocsi még egyszer! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki, szeretem a kelt tésztákat és holnap kipróbálom, de vajon szilvával is jó lenne? Nem próbálta esetleg valaki? Köszönöm :)

libaláb

Elkészítettem, ízlett mindenkinek, de nekem meg sok volt a 40 perc. Pont nem égett meg, de kicsit jobban átsült és elszínez?dött a kelleténél. Azért lelkesen elfogyasztottuk így is..:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek