r
Nosalty Logó

Barackos-levendulás pite cukormentesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos-levendulás pite cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    645 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    40 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    6458 micro
  • β-crypt
    603 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1150 micro
Összesen 2232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, és kikenünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajjal.
  2. Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az erytritet, tejet, vanília aromát. Botmixerrel keverünk rajta.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a tojásfehérjéket.
  4. Krumplihámozóval levágjuk egy citrom héját, hozzáadjuk a folyékony keverékhez, és a kézi botmixerrel összedolgozzuk (én citromhéj reszelés helyett erre a módszerre esküszöm).
  5. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és 1 teáskanál szárított levendulával.
  6. A folyékony hozzávalókat ráöntjük a lisztes keverékre, és jól eldolgozzuk.
  7. Beleöntjük a tésztát a kivajazott tortaformába, egy késsel elegyengetjük.
  8. A torta tetején elosztjuk a sárgabarack feleket, hogy a héjas részük nézzen lefelé.
  9. Megszórjuk egy kis mandulapehellyel (opcionális).
  10. 75 percig 160 fokon sütjük.
  11. Ha megsült, még rászórjuk a maradék fél evőkanál levendula szirmot. Hidegen vagy melegen is fantasztikus.
  12. Opcionális: 3-4 evőkanál por erytritet vagy nyírfacukrot elkeverünk 1 evőkanál vízzel és 1 evőkanál citromlével. Ezzel még meglocsolhatjuk a tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3156
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szelet provence a tányérodon. Isteni nyári ízkombináció :) Cukormentes, teljes kiőrlésű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mindent sóznak és cukroznak, hogy függők legyünk

Ismerős az érzés, amikor egyszerűen nem tudod letenni a kezedben lévő chipset? Vagy éppen a „még egy kockát”, még sokszor egy kocka csokoládé követi? Ez nemcsak a te hibád… tanulmányok sora bizonyítja, hogy bizonyos rágcsákat azzal a céllal hoztak létre, hogy függővé váljunk tőlük.

Nosalty

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!