Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-pudingos pite Salamon Csillától

Barackos-pudingos pite Salamon Csillától
Barackos-pudingos pite Salamon Csillától
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni. Nekünk még van barack a fán, és nem akartam, hogy kárba vesszen.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és 1/2 órára hűtőbe tesszük.
  2. Tészta negyedét levágjuk, a többit 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és vajazott-lisztezett sütőbe igazítjuk.
  3. Megkenjük lekvárral, majd meghámozott, szeletekre vágott barackkal kibéleljük.
  4. Megfőzzük a pudingot, majd amikor kihűlt, a barackra öntjük.
  5. Maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, és vékony csíkokra vágva berácsozzuk a pitét. Rácsok közé is teszünk barackdarabkákat.
  6. Megkenjük tojássárgájával, és sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 335
elküldve: 11
receptkönyvben: 193
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rácsos pite, pudingos-barackos pitetorta, gyümölcsös pite vaníliapudinggal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-28 08:52

Nagyon guszta, köszönöm, mentettem, remélem, még találok barackot én is! :-O

Szép napot és hétvégét kívánok!
ÉVa-Anyóca

853
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
méz 1 ek
tojás 1 db
tej 1 dl
tojássárgája 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
lekvár/ dzsem 5 ek
őszibarack 5 közepes db
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 tasak