Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rukkolás spenótsaláta

Rukkolás spenótsaláta
Rukkolás spenótsaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs story, csak szerettem volna veletek megosztani az első számú kedvenc salátámat...

Az ízkombináció fantasztikus...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenféle husikához, könnyű vacsorára, diétához, szinte nincs benne kalória...

A salátaleveleket mindig csak tépkedjük, tudjátok, hogy ne sérüljenek meg a rostok...:)

A friss salátákat mindig azonnal fogyasztjuk, hogy a maximális vitamintartalmukat élvezhessük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveleket jól megmossuk, szárítjuk, 2-3 centis darabokra tépkedjük.
  2. A libanoni pitát kenyérpirítóban megpirítjuk, és kis darabokra vágjuk.
  3. Egy kiskanál olívaolajba keverjük a fűszereket, és a kis pita darabok egyik oldalát megmártjuk benne.
  4. Egy salátakeverő tálba alulra tesszük a leveleket, rászórjuk a vékony forgácsokra szelt  parmezánt, rászorjuk a gránátalmát, majd a fűszeres pita darabkákat.
  5. Kézzel csak úgy lazán összeforgatjuk, balzsamecettel és olívaolajjal locsoljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 926
elküldve: 4
receptkönyvben: 148
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap

egyéb elnevezések

spenót-rukola sali, a kedvenc salátám I., parmezános rukkolasaláta pitával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Tue, 2013-07-23 15:26

Imadjuk a spenotot:fozve, sutve, nyersen, vegtelen varjacioban:-)

Seleja
Seleja Wed, 2013-05-22 11:38

Köszönöm a szuperebbnél szuperebb spenótos recepteket. Mind megcsinálom, természetesen nem egyszerre, de a férjemmel is meg fogom szerettetni a spenótot. Ili

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2013-05-30 08:30

Szia Ilike, nagyon szivesen, nekem ez az egyik kedvenc salim, ha nincs granatalma, szaritott, marinalt paradicsommal is ugyanolyan finom, meg egy kis friss szeletelt gomba bele. A spenotot nem mindenki szereti, de a friss saliban a baby spenot ize nem dominal, viszont nagyon egeszseges. Udv:Eva

111
spenót 10 dkg
rukkola 10 dkg
parmezán sajt 2 dkg
gránátalma 0.5 db
pita 1 db
olívaolaj 1 teáskanál
balzsamecet 1 teáskanál
oregánó 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint