r
Nosalty Logó

Rózsaborsos libamájjal töltött ravioli borhabbal és spárgával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Rózsaborsos libamájjal töltött ravioli borhabbal és spárgával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Libamáj

Tészta

Borhab

Spárga

Összesen 220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Libamáj

Tészta

Borhab

Spárga

Összesen 1777 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Libamáj

Tészta

Borhab

Spárga

Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3535 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    2280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3222.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    23 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28351 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    164 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2452 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28284 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2254 micro
Összesen 1777 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2332 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Libamáj

Tészta

Borhab

Spárga

Elkészítés

Libamáj

  1. A libamájat megtisztítjuk az erektől, és 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. Mindkét oldalát sózzuk, megszórjuk frissen összetört rózsaborssal, és egy tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát sütjük 3-3 percig, majd egy tányéron félretesszük kihűlni.
  3. A kihűlt libamájat késes aprítóban pürésítjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy kissé szilárdabb legyen.

Tészta

  1. A tésztához valókat robotgépben összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni legalább fél órára.
  2. A pihentetett tésztát elővesszük a hűtőből. Négy felé vágjuk, és minden darabot (ha van) tésztanyújtó gépen 8-10-szer átnyújtjuk, összehajtogatjuk, és újra átnyújtjuk.
  3. Mikor elég rugalmas, kinyújtjuk vékonyra, és derelyeszaggatóval (8,5 cm átmérőjű) köröket szabunk ki belőle.
  4. A körök közepére 1 púpozott teáskanálnyi lehűtött májat teszünk, majd összenyomjuk a tésztát. Ebből a mennyiségből 26 db ravioli lett.
  5. Lisztezett tálcára tesszük, fél órára újra a hűtőben dermesztjük.
  6. Nagy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, a raviolikat addig főzzük benne kis adagokban, míg feljön a víz tetejére (3 perc).
  7. A megfőtt raviolit leszűrjük, és egy kanálnyi olvasztott libazsírban (mondjuk ami megmaradt a máj sütésekor) átforgatjuk.

Borhab

  1. A bort a fűszerekkel és a citromhéjjal felforraljuk, majd visszahűtjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy kis csipet sóval habbá verjük.
  3. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük vízgőz felett, hozzátöltjük a leszűrt bort, és folyamatos habverővel való keverés mellett addig melegítjük, míg krémes állagúra sűrűsödik.
  4. Ekkor három részre osztva a tojásfehérjét óvatos keveréssel a boros mártáshoz adjuk.
  5. Még langyosan tálaljuk.

Spárga

  1. A spárgákat megpucoljuk. A szárát, ahol eltörik letörjük, és kb. a szár feléig a héját vékonyan lehámozzuk.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőben egy teáskanálnyi repceolajon felolvasztjuk a vajat.
  3. A felhevített vajas olajra fektetjük a spárgaszálakat, sózzuk, fekete borsot őrlünk rá, és kb. 3 perc alatt megsütjük őket annyira, hogy kicsit puhuljon, de még roppanós legyen.
  4. Sütés után konyhai törlőre szedjük, majd tálaljuk a tésztával és a borhabbal.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1930
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rózsaborsos libamájjal töltött ravioli borhabbal és spárgával
Évi néni 1830 recept

Jó áron sikerült szép libamájat vennem, ezért a felét levágtam, és iziben el is készítettem ezt a finomságot. Nagyon szeretem a házi tésztát, szeretem készíteni is, így soha nem esik nehezemre nekiállni. Az étel pont olyan lett, amilyennek megálmodtam.

Hozzávalók

Libamáj

Tészta

Borhab

Spárga

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?