r
Nosalty Logó

Rózsaborsos libamájjal töltött ravioli borhabbal és spárgával

Évi néni
Rózsaborsos libamájjal töltött ravioli borhabbal és spárgával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Libamáj

Tészta

Borhab

Spárga

220
Kalória
12.3g
Fehérje
25g
Szénhidrát
5.9g
Zsír
91.8g
Víz
285g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Libamáj

Tészta

Borhab

Spárga

Összesen 220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Libamáj

Tészta

Borhab

Spárga

Összesen 1777 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Libamáj

Tészta

Borhab

Spárga

Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3535 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    2280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3222.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    23 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    734.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28351 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    164 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2452 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28284 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2254 micro
Összesen 1777 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2332 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

Libamáj

  1. A libamájat megtisztítjuk az erektől, és 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. Mindkét oldalát sózzuk, megszórjuk frissen összetört rózsaborssal, és egy tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát sütjük 3-3 percig, majd egy tányéron félretesszük kihűlni.
  3. A kihűlt libamájat késes aprítóban pürésítjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy kissé szilárdabb legyen.

Tészta

  1. A tésztához valókat robotgépben összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni legalább fél órára.
  2. A pihentetett tésztát elővesszük a hűtőből. Négy felé vágjuk, és minden darabot (ha van) tésztanyújtó gépen 8-10-szer átnyújtjuk, összehajtogatjuk, és újra átnyújtjuk.
  3. Mikor elég rugalmas, kinyújtjuk vékonyra, és derelyeszaggatóval (8,5 cm átmérőjű) köröket szabunk ki belőle.
  4. A körök közepére 1 púpozott teáskanálnyi lehűtött májat teszünk, majd összenyomjuk a tésztát. Ebből a mennyiségből 26 db ravioli lett.
  5. Lisztezett tálcára tesszük, fél órára újra a hűtőben dermesztjük.
  6. Nagy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, a raviolikat addig főzzük benne kis adagokban, míg feljön a víz tetejére (3 perc).
  7. A megfőtt raviolit leszűrjük, és egy kanálnyi olvasztott libazsírban (mondjuk ami megmaradt a máj sütésekor) átforgatjuk.

Borhab

  1. A bort a fűszerekkel és a citromhéjjal felforraljuk, majd visszahűtjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy kis csipet sóval habbá verjük.
  3. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük vízgőz felett, hozzátöltjük a leszűrt bort, és folyamatos habverővel való keverés mellett addig melegítjük, míg krémes állagúra sűrűsödik.
  4. Ekkor három részre osztva a tojásfehérjét óvatos keveréssel a boros mártáshoz adjuk.
  5. Még langyosan tálaljuk.

Spárga

  1. A spárgákat megpucoljuk. A szárát, ahol eltörik letörjük, és kb. a szár feléig a héját vékonyan lehámozzuk.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőben egy teáskanálnyi repceolajon felolvasztjuk a vajat.
  3. A felhevített vajas olajra fektetjük a spárgaszálakat, sózzuk, fekete borsot őrlünk rá, és kb. 3 perc alatt megsütjük őket annyira, hogy kicsit puhuljon, de még roppanós legyen.
  4. Sütés után konyhai törlőre szedjük, majd tálaljuk a tésztával és a borhabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 3 p

Jó áron sikerült szép libamájat vennem, ezért a felét levágtam, és iziben el is készítettem ezt a finomságot. Nagyon szeretem a házi tésztát, szeretem készíteni is, így soha nem esik nehezemre nekiállni. Az étel pont olyan lett, amilyennek megálmodtam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek