r
Nosalty Logó

Csalános ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Csalános ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 2062 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    452 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1088 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4158 micro
Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5247.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    2501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    904 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    2177 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8316 micro
Összesen 2062 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből (én felesben használtam fehér- és teljes kiőrlésű lisztet)a tojássárgákkal, 1 ek olajjal, csipetnyi sóval és kb. 0,5 dl vízzel ruganyos tésztát gyúrunk.
  2. A tetejét kicsit beolajozzuk, és a gyúrótállal leborítva legalább 20 percig pihentetjük.
  3. Közben a csalánt lobogva forró vízbe mártjuk, majd a száráról leszaggatjuk a leveleket, és összefogva laskákra vágjuk.
  4. A fokhagymát és a majorannát a vajban megfuttatjuk és beletesszük a szárazra nyomkodott csalánlevelet.
  5. Sózzuk és lefedve kb. 5 percig pároljuk, majd a tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni.
  6. Ekkor belekeverjük a juhtúrót és a búzadarát, valamint az egyik tojásfehérjéből vert kemény habot.
  7. Lisztezett gyúródeszkán kb. 50x60 cm-es téglalappá sodorjuk (akkor jó, ha szinte átlátni a tésztán).
  8. Óvatosan kell bánni a tésztával, hogy ne szakadjon ki, ezért sodrás közben folyamatosan kell lisztezni.
  9. A kinyújtott tészta felére kb. 4-5 cm távolságban kiskanállal kupacokat halmozunk a töltelékből.
  10. Egy ecsettel megkenjük atöltelékek között kimaradttésztát amegmaradt tojásfehérjével, majd óvatosan ráborítjuk a tészta másik felét.
  11. A tenyerünk élével jól lenyomkodjuk a tésztát a töltelékhalmok között, hogy a levegőt lehetőség szerint minél jobban kiszorítsuk a kis raviolikból.
  12. Derelyevágóval, vagy egy éles késsel kis négyzetekre vágjuk, majd enyhén sós, bő, lobogva forró vízben kisebb adagokban 2-3 perc alatt megfőzzük.Ha mára tészták felemelkednek a víz tetejére, akkor biztosan megfőttek.
  13. Tálaláskor kevés olvasztott vajat locsolunk a tésztára, és kevés szezámmaggal szórjuk meg.
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13107
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csalános ravioli
ze(n)derta 188 recept

Gondoltam, ha lehet spenótos, akkor miért ne lehetne csalános ravioli is? Ez lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!