Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csalános ravioli

Csalános ravioli
Csalános ravioli
60 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, ha lehet spenótos, akkor miért ne lehetne csalános ravioli is? Ez lett belőle.


hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből (én felesben használtam fehér- és teljes kiőrlésű lisztet) a tojássárgákkal, 1 ek olajjal, csipetnyi sóval és kb. 0,5 dl vízzel ruganyos tésztát gyúrunk.
    A tetejét kicsit beolajozzuk, és a gyúrótállal leborítva legalább 20 percig pihentetjük.
  2. Közben a csalánt lobogva forró vízbe mártjuk, majd a száráról leszaggatjuk a leveleket, és összefogva laskákra vágjuk.
  3. A fokhagymát és a majorannát a vajban megfuttatjuk és beletesszük a szárazra nyomkodott csalánlevelet.
    Sózzuk és lefedve kb. 5 percig pároljuk, majd a tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Ekkor belekeverjük a juhtúrót és a búzadarát, valamint az egyik tojásfehérjéből vert kemény habot.
  5. Lisztezett gyúródeszkán kb. 50x60 cm-es téglalappá sodorjuk (akkor jó, ha szinte átlátni a tésztán).
    Óvatosan kell bánni a tésztával, hogy ne szakadjon ki, ezért sodrás közben folyamatosan kell lisztezni.
  6. A kinyújtott tészta felére kb. 4-5 cm távolságban kiskanállal kupacokat halmozunk a töltelékből.
  7. Egy ecsettel megkenjük a töltelékek között kimaradt tésztát a megmaradt tojásfehérjével, majd óvatosan ráborítjuk a tészta másik felét.
    A tenyerünk élével jól lenyomkodjuk a tésztát a töltelékhalmok között, hogy a levegőt lehetőség szerint minél jobban kiszorítsuk a kis raviolikból.
    Derelyevágóval, vagy egy éles késsel kis négyzetekre vágjuk, majd enyhén sós, bő, lobogva forró vízben kisebb adagokban 2-3 perc alatt megfőzzük. Ha már a tészták felemelkednek a víz tetejére, akkor biztosan megfőttek.
  8. Tálaláskor kevés olvasztott vajat locsolunk a tésztára, és kevés szezámmaggal szórjuk meg.



 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 935
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ronnie
ronnie Thu, 2016-06-16 13:55

Finom volt :) máskor is meg lesz főzve. Köszönöm az ötletet. A húsevő családfő is megjegyezte h "hé anya, ez ehető!". :)

Adroca
Adroca Tue, 2011-05-17 08:46

Ezt ki kell próbálnom!!!

Ha beválik, kicsit turbózom majd a receptet.. :)
Minden elismerésem!
Adri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2008-10-18 11:54

Nagyon szuper ötletes és egészséges étel!
El is fogom készíteni!

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2008-10-20 22:00

szia Micyke!
köszönöm az elismerő szavakat. ilyenkor ősszel is lehet találni zsenge csalánleveleket, talán nem kell jövő tavaszig várni.
jó főzőcskézést!
xxx
toma

1031
finomliszt 150 g
teljes kiőrlésű liszt 150 g
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
tojássárgája 2 db
víz 0.5 dl
tojásfehérje 1 db
csalán 1 csokor
vaj 20 g
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 1 teáskanál
1 teáskanál
búzadara 1 evőkanál
juhtúró 100 g
tojásfehérje 1 db
vaj 2 dkg
szezámmag 2 ek