Nosalty Logó

Rozmaringos csirkerakottas Kati módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Rozmaringos csirkerakottas Kati módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1113 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4449 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 134 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1836.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3006 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    227 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1113 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.7 g

Zsír

  • Összesen
    305.2 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7344.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2955 mg
  • Nátrium
    1959 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1875 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2819 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1609 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12025 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    906 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 4449 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk úgy, hogy a combokat és a mellet kifilézzük /csontozzuk/, majd kisebb kb. falatnyi darabokra szeleteljük, a szárnyakat ketté vágjuk. Fűszerezzük: só - örőlt rozmaring - kakukkfű.
  2. A tejfölt - tejszínt elkeverjük annyi kecsappal, hogy rózsaszínű legyen.
  3. A krumplit /nyers/ vékony karikára vágjuk. A répát szintén vékonyra szeleteljül kb. 10 centis lapocskákra. A hagymát apróra vágjuk. Fűszerezés: só - bors - ételízesítő.
  4. Egy római tálat vastagon kivajazunk, lerakunk egy sor krumplit, só, bors, ételízesítő. Erre egy sor fűszerezett hús, majd a hagyma felét rászórjuk, kevés sót, egy sor sárgarépa, kevés olajat locsolunk rá, picit sózzuk. A tejfölös massza felét rákenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  5. A következő sort ugyanezzel a módszerrel rakjuk össze, a tetejére a massza másik fele kerül, végül reszelt sajttal bőven megszórjuk.
  6. A tálat lefedjük, és készre sütjük kb. másfél óra, akkor jó, ha a teteje megpirul, a krumpli puha benne és sűrű szaftja keletkezik. Ha puhának tűnik, kitakarjuk, és kicsit megpirítjuk. A tálat hideg sütőbe tesszük! És az időt a bemelegedéstől mérjük, de érdemes ránézni, mert nem egyformák a sütők, én villanyt használok.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3854
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Nagyon finom ízletes egytálétel, római tálban készült.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-) , köszönöm.

voicu-iza

Nagyon finom,hamar elkeszitheto, ferjemnek es kislanyomnak is NAGYON izlett!!! Anyit valtoztattam rajta hogy filezett pulykamellbol keszitettem. Koszonom a receptet :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek