Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztával rakott csirke Akasha konyhájából

Káposztával rakott csirke Akasha konyhájából
Káposztával rakott csirke Akasha konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban láttam két nagyon tetsző receptet. Egy káposztás rakott sertéstarját és egy fűszeres tejföl alatt sült csirkét. Ezt a kettőt ötvöztem, saját szánk íze szerint módosítottam, és ez lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg, és vágjuk karikára a burgonyát, a vörös- és lilahagymát, pucoljuk meg, és aprítsuk fel a fokhagymát. 4 dl tejfölbe keverjük bele a pirospaprikát és az aprózott fokhagymát, és ezt tegyük félre.

  2. A csirkemellet vágjuk kis méretű medalionokra (szeletkékre), sózzuk, borsozzuk. A savanyú káposztát nyomkodjuk ki, keverjük bele a két karikákra vágott hagymát, és tegyük félre. A csirkemell szeletkéket mindkét oldalon forgassuk lisztbe, majd nyílt tűzön, serpenyőben süssük elő. Nem kell teljesen átsütni, épp hogy csak egy kicsit megkapja a lisztet. A megsült csirkemelleket szedjük ki, és tegyük félre.

  3. A csirkesütésből visszamaradt zsiradékban kényelmes adagonként süssük elő a karikára vágott burgonyát (ne süssük készre, mint a sült krumplinál, mert akkor a végére megég, épp hogy legyen egy kis színe, hogy ne maradjon teljesen nyers), elkészüléskor gyengén sózzuk meg. Miután az előkészületekkel mind végeztünk már, csak össze kell állítani az ételünket az alábbiak szerint.

  4. Előveszünk egy tepsit, és a sütésből megmaradt zsiradékot (nem lesz nagyon sok) öntsük a tepsi aljára. Tegyük rá a megsütött burgonya felét egy rétegben. A savanyú káposzta felét rétegezzük a burgonyára, a következő réteg a csirkemell szeletkék lesznek. Erre öntsük a korábban félretett tejfölt (érzékeny gyomrúak ezt a tejfölt elhagyhatják), majd tegyük rá a savanyú káposzta másik felét. Borítsuk be a maradék elősütött burgonyánkkal.

  5. A 1,5 dl zsiradékot (én vajat és szárnyas zsírt vegyesen használok) olvasszuk meg, és öntsük az összeállított ételre. 175-180 fokon vagy gázsütőben közepes lángon süssük készre. Akkor lesz jó, ha a megszokott "sült krumpli színt" kapjuk. Jó étvágyat kívánok!


 

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 288
elküldve: 10
receptkönyvben: 131
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Akasha

Mióta szakács: 2012.09.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott csirke savanyú káposztával, krumplival rakott hús, káposztás burgonyás csirkerakottas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

686
csirkemell filé 80 dkg
burgonya 1.5 kg
savanyú káposzta 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
lila hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
finomliszt 3 dkg
tejföl 4 dl
napraforgó olaj 3 ek
vaj 15 dkg
fűszerpaprika 1 kávéskanál