r
Nosalty Logó

Falstaff

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Falstaff
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 948 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3794 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2521.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    1140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 948 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.1 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10085.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1978 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    4558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1619.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3794 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy mély jénai tálat vastagon kivajazunk, és kibéleljük vastagabb karikára vágott krumplival, só, bors, ételízesítő kerül rá, a húst sózzuk, borsózzuk, és a burgonyát befedjük vele.
  2. Vágott hagymával megszórjuk, sózzuk, a tarja szeletekkel betakarjuk, és a fele tejföllel megkenjük.
  3. A maradék karikára vágott krumplit ráhalmozzuk, ismét sózzuk, borsózzuk, és ételízesítővel megszórjuk, majd a maradék tejfölt rákenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Tetejét lefedjük, és sütőbe téve készre sütjük, akkor jó, ha a hús megpuhult és a sajt megpirult a tetején. Hideg sütőbe tesszük a jénai miatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19657
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Falstaff
Katharosz 487 recept

Ezt a receptet kezdő háziasszony koromban tanultam /80-as évek/, az akkori Tv  főzőműsorából, amit Kudlik Júlia vezetett, és a meghívott vendég, aki ezt az ételt főzte, a néhai Gregor József volt. Azóta is sokszor készítem, a család egyik régi kedvence.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Akkor most karaj vagy tarja?? :) Fincsi lehet.....mentve :) most látom mind2

Katharosz

Szia, karaj és f?tt tarja, mindkett? kell bele. Kati

Éva-Anyóca

Ezt a finomságot el kell készíteni, köszönöm szépen.:-) Éva-Anyóca

Katharosz

Kiváncsi vagyok, hogy ízlik nektek, írjál majd. Kati

Éva-Anyóca

Nagyon sikeres lett ez a recept, utolsó szed?kanálig elfogyott, köszönöm szépen. Örömmel készítettem, és még fogom is.:) Éva-Anyóca

Katharosz

Szia, mi is nagyon szeretjük, ezt még kezd? háziasszonyként tanultam egy akkori f?z? m?sorban. Üdv. Kati

Törölt felhasználó

Igencsak megtetszett a recept. Szeretem a mindent egyben ételeket: benne van a husi benne van a köret, stb.... Egyszer?en praktikusak. Hétvégén meg is csináltam. A finom illat sülés közben, párom már türelmetlenül várta, hogy kész legyen. :) A végeredmény isteni lett. Elképeszt?en finom. Szeretjük a borsot és szórtam is bele rendesen. Kedvencünk lett! Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönet érte!!! :)

Katharosz

Örül?k, hogy ízlett, mi is nagyon szeretjük. Én is szeretem az ilyen egyberakott ételeket, mert igazán ízletesek tudnak lenni, és nincs velük sok macera. Üdv. Kati

Törölt felhasználó

A vasárnapi ebéd f?fogása volt aFalstaff.Mivel nagyobb adagot kellett készítenem,a krumplira egy sor húst tettem,erre került a hagyma,majd a sonka,a tejföl, ismét hús, krumpli tejföl.Ezt letakartam,és csak a legvégén szórtam rá a sajtot.Franciasalátát adtam hozzá,de egyeseknek a körtekompót jobban illett mellé.A lényeg,hogy mindenki degeszre ette magát.Isteni az íze!Köszi.

Moszevi

Szia! Sertéscombból is jó lehet? Nem annyira száraz hús, mint a karaj.

Katharosz

Szia, jó hozzá a comb is, én is készítettem már vele. Üdv. Kati

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek