Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Falstaff

Falstaff
Falstaff
130 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet kezdő háziasszony koromban tanultam /80-as évek/, az akkori Tv  főzőműsorából, amit Kudlik Júlia vezetett, és a meghívott vendég, aki ezt az ételt főzte, a néhai Gregor József volt. Azóta is sokszor készítem, a család egyik régi kedvence.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mély jénai tálat vastagon kivajazunk, és kibéleljük vastagabb karikára vágott krumplival, só, bors, ételízesítő kerül rá, a húst sózzuk, borsózzuk, és a burgonyát befedjük vele.
  2. Vágott hagymával megszórjuk, sózzuk, a tarja szeletekkel betakarjuk, és a fele tejföllel megkenjük.
  3. A maradék karikára vágott krumplit ráhalmozzuk, ismét sózzuk, borsózzuk, és ételízesítővel megszórjuk, majd a maradék tejfölt rákenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Tetejét lefedjük, és sütőbe téve készre sütjük, akkor jó, ha a hús megpuhult és a sajt megpirult a tetején. Hideg sütőbe tesszük a jénai miatt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1990 Ft
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 621
elküldve: 18
receptkönyvben: 263
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos tejfölös rakott hús burgonyával, karajjal rakott krumpli, rakott karaj burgonyával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2014-03-02 18:54

A vasárnapi ebéd főfogása volt aFalstaff.Mivel nagyobb adagot kellett készítenem,a krumplira egy sor húst tettem,erre került a hagyma,majd a sonka,a tejföl, ismét hús, krumpli tejföl.Ezt letakartam,és csak a legvégén szórtam rá a sajtot.Franciasalátát adtam hozzá,de egyeseknek a körtekompót jobban illett mellé.A lényeg,hogy mindenki degeszre ette magát.Isteni az íze!Köszi.

Mettácska
Mettácska / Mettácska Mon, 2013-01-28 14:59

Igencsak megtetszett a recept.
Szeretem a mindent egyben ételeket: benne van a husi benne van a köret, stb.... Egyszerűen praktikusak.
Hétvégén meg is csináltam. A finom illat sülés közben, párom már türelmetlenül várta, hogy kész legyen. :)
A végeredmény isteni lett. Elképesztően finom. Szeretjük a borsot és szórtam is bele rendesen.
Kedvencünk lett!
Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Köszönet érte!!!
:)

katharosz
Katharosz / katharosz Wed, 2013-01-30 01:11

Örülők, hogy ízlett, mi is nagyon szeretjük. Én is szeretem az ilyen egyberakott ételeket, mert igazán ízletesek tudnak lenni, és nincs velük sok macera.
Üdv.
Kati

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-07-13 19:31

Nagyon sikeres lett ez a recept, utolsó szedőkanálig elfogyott, köszönöm szépen.
Örömmel készítettem, és még fogom is.:)

Éva-Anyóca

katharosz
Katharosz / katharosz Sat, 2013-07-13 22:26

Szia, mi is nagyon szeretjük, ezt még kezdő háziasszonyként tanultam egy akkori főző műsorban.
Üdv. Kati

timbor
timbor Fri, 2013-01-25 13:19

Akkor most karaj vagy tarja?? :) Fincsi lehet.....mentve :) most látom mind2

941
sertés rövidkaraj 60 dkg
füstölt-főtt tarja 20 dkg
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
tejföl 5 dl
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
vaj 1 ek