Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis rakott csirke krumplival

Tepsis rakott csirke krumplival
Tepsis rakott csirke krumplival
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgonyagumó egészséges élelmiszer, mert sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, bekenjük az apróra vágott fokhagymával, a sóval és a borssal.
  2. Egy serpenyőben elősütjük a csirkemelleket, amíg meg nem pirulnak.
  3. Egy tepsi alját meglocsoljuk az olívaolajjal, és egy réteg karikára vágott vöröshagymát teszünk rá.
  4. A hagyma után a felvágott krumpli jön (amit sózunk, ételízesítőzünk), és utána a csirkemellek, majd újra hagyma és újra a megízesített krumpli.
  5. Nagyjából 40 percig sütjük fólia alatt 180°-on, majd megnézzük, megpuhult-e a krumpli. Ha nem, sütjük, amíg meg nem puhul. Ha pedig már megpuhult, rászórjuk a reszelt sajtot, és megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 132 664
elküldve: 23
receptkönyvben: 412
elkészítve: 24/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Rékus

Mióta szakács: 2013.02.18.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott hús krumplival, rakott csirkemell burgonyával, sajtos rakott csirkemell burgonyával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ejudit10
Ejudit10 Mon, 2013-08-26 11:27

Elkészítettem a vendégeimnek, és igazán nagyon finom lett! Annyit változtattam csak rajta, hogy kevés friss rozmaringot egész apróra vágva, valamint sült csirke ételízesítőt hozzákevertem a felszeletelt burgonyához (nem sóztam meg a burgonyát, mert az ételízesítő tartalmaz sót), végül a tetejére tettem 2 db szeletekre vágott friss paradicsomot, úgy tettem be a sütőbe fóliával letakarva. Egyébként ugyanígy készítettem el. Könnyű étel, mégis laktató, és ahogy rásül a sajt, nagyon szép látvány. Szerintem még apróra vágott bacont is lehetne a tetejére tenni, az még jobb ízt adna neki. Köszönöm az ötletet!

447
burgonya 50 dkg
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
sajt 20 dkg