r
Nosalty Logó

Rozmaringos bárányborda zöldségágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rozmaringos bárányborda zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
grill
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A bárányborda készítéséhez

A zöldségágyhoz

A tálaláshoz

Összesen 1221 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A bárányborda készítéséhez

A zöldségágyhoz

A tálaláshoz

Összesen 4881 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A bárányborda készítéséhez

A zöldségágyhoz

A tálaláshoz

Összesen 185 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2397 micro
  • β-crypt
    694 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1109 micro
Összesen 1221 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    468.7 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    270 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1580.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1592 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    859 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    9589 micro
  • β-crypt
    2775 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4437 micro
Összesen 4881 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

A bárányborda készítéséhez

A zöldségágyhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A bárányborda készítéséhez

  1. Bárányborda készítése:
  2. A báránybordákat tisztítsuk meg a faggyútól, csontjairól is távolítsuk el a ronda faggyús részeket. (Ezt a legkönnyebben egy késsel, s kaparással tehetjük meg.)
  3. Ha mindez megvan, akkor a rozmaringágakról húzzuk le a tüskéket, s vágjuk apróra. A rozmaring felével fűszerezzük be a húst, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal locsoljuk meg, s tegyük félre. (A legjobb lenne, ha akár 1 napra bő olívaolajban lenne lepácolva hűtőben, de elhagyható.)
  4. Ezután mossuk meg a zöldségeket, s szeleteljük - csíkozzuk fel (kb 0.5 cm-es csíkokra).
  5. A lilahagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük azt is szép vékonyra.
  6. Vegyünk egy serpenyőt, s melegítsük fel. A báránybordákat süssük meg minden oldalán hirtelen. Dobjunk rá egy rozmaringágat s darált fokhagymát. (Én a fokhagymadarabokat olajjal leturmixolom, s ezt használom.)
  7. Ha ez megvan, tegyük be a sütőbe. (Légkeverésesnél 175 fokot ajánlanék, és 7-8 percet. Persze ez a méretétől és a sütő minőségétől változhat.)
  8. Zöldségágy készítése:
  9. A vágott padlizsánt, cukkinit dobjuk forró serpenyőbe. Locsoljuk meg olívaolajjal. Majd szórjuk rá a lilahagymát és a színes vitaminpaprikákat.
  10. Ízesítsük sóval, a borssal, a vágott rozmaring maradékával, kevés darált fokhagymával, ízlés szerint a chilipaprikával.Az igazán ínyencek akár finom magyaros zöld hegyes erős paprikát is adhatnak hozzá. Persze csak, akik kedvelik a csípőset.
  11. Ha kellőképpen megfonnyadt, viszont még roppanós, akkor már kész is vagyunk.
  12. A fokhagymás tejfölhöz a 2 dl tejfölbe keverjünk sót, durvára őrölt borsot s fokhagymát ízlés szerint.
  13. Tálalás:
  14. A zöldségeket halmozzuk egy tányér közepére, a sült bordákat vágjuk el minden második csontjánál, s így szépen egymásba akasztgatva fel tudjuk állítani a zöldséghalmunkra.
  15. Körben meglocsolhatjuk fokhagymás tejföllel, illetve madársalátával díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 42618
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 01.

Ajánló

Igazából készült mellé még egy aranysárgára sütött spenótos polenta is háromszögre vágva. De természetesen ajánlhatom még héjában sült vagy rozmaringos burgonyával, esetleg pancetta burgonyával körítve.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik nap a hűtőben kotorászva akadtam rá eme értékes s elfeledett báránygerincre. Majd egy kollégával karöltve versenyfőzést rendeztünk, s ennek a végeredménye lett e kép s recept. Fogadjátok, s fogyasszátok egészséggel!

Hozzávalók

A bárányborda készítéséhez

A zöldségágyhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek