r
Nosalty Logó

Báránycsülök roppanós zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Báránycsülök roppanós zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4038 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2207 micro
Összesen 1009 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.1 g

Zsír

  • Összesen
    293.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1708.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2416 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24057 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    8828 micro
Összesen 4038 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajból, friss rozmaringból, kakukkfűből, apróra vágott fokhagymából, frissen őrölt tarkaborsból és sóból pácot készítünk.
  2. A báránycsülköket (lehetőleg egy éjszakán át) a hűtőben pácoljuk.
  3. Az így előkészített csülkökre forró serpenyőben hevített kevés olívaolajon kérget sütünk, közben pár ág rozmaringot, fokhagymát, salottahagyma darabokat dobálunk mellé.
  4. A bronzosra sült csülkök alá (lehetőleg a később az étel mellé kínált) vörösbort öntünk, majd lefedve kb. 10 percig együtt pároljuk.
  5. Vizet öntünk a csülkökhöz, és kb. 1-1.5 óra alatt (vagy amennyi szükséges) puhára pároljuk.
  6. Ezalatt előkészíthetjük a zöldségféléket: cukkínit, fehér-és sárgarépát, nagyobb darab salotta-vagy lilahagymát, piros paprikát, vagy bármit, ami frissen kapható…
  7. Ha a báránycsülök megpuhult, a megfelelő sorrendben az edénybe dobáljuk a zöldségeket (a cukkínit csak az utolsó pillanatban), és összerázogatva roppanósra pároljuk.
  8. A csülköket és a zöldségeket kivesszük, majd az ételt a besűrített lével leöntve azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17631
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 08.

Ajánló

Biztos választás lehet pl. egy Pinot Noir, de a „vékony” köret miatt ne a „keményvonalas” fajtából válasszunk.. Bortipp : St. Andrea - A kutyafáját 2007 ( Pinot Noir alapú cuvée )

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyre gyakrabban kapható, viszonylag olcsó alapanyag a báránycsülök. Az étel sikere erősen alapanyagfüggő, ha lehet válasszunk hozzá fiatal állatot, ropogós növényt és szép bort…. Ne kapkodjuk el a párolást, a húsnak szinte omlania kell…

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek