r
Nosalty Logó

Roston sült vadlazac filé padlizsánnal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Roston sült vadlazac filé padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A halhoz

A házi kakukkfüves majonézhez

Összesen 1188 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A halhoz

A házi kakukkfüves majonézhez

Összesen 2375 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A halhoz

A házi kakukkfüves majonézhez

Összesen 249 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 1188 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2272 micro
Összesen 2375 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A házi kakukkfüves majonézhez

Elkészítés

A halhoz

  1. Először elkészítjük a kakukkfüves házi majonézt. Arra nagyon figyeljünk, hogy csakis friss tojásból készítsük! A hozzávalók legyenek egyforma hőmérsékletűek. A majonézhez egész tojást is használok, mert így egy könnyed,habos mártást kapok, ami nagyon illik a lazachoz.
  2. Egy tálba beleütjük az egész tojást és a tojássárgáját, hozzáadjuk a mustárt, cukrot, ecetet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és gépi vagy kézi habverővel az egészet alaposan homogén állagúvá keverjük, majd először szinte cseppenként, nagyon vékony sugárban adagoljuk hozzá az olajat, folyamatosan keverve.
  3. Botmixerrel készítve, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük. Mikor belekevertük az olajat, hozzáadjuk a lecsipkedett kakukkfű leveleket, és jégre tesszük, hogy az ízek összeérjenek, míg a lazacot elkészítjük.
  4. A lazacfilét szárazra töröljük, megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, frissen őrölt borssal.
  5. A padlizsánt szeletekre, a póréhagymát pedig vastagabb karikákra vágjuk, és megszórjuk kevés sóval, borssal.
  6. A grillserpenyőbe két evőkanál olajat hevítünk, beledobunk 2-3 ág kakukkfüvet és a két gerezd fokhagymát, a kés lapjával egy-egy erőteljes ütéssel összenyomva, hogy az olajba keveredjen az aromájuk.
  7. Beletesszük a lazac szeleteket, melléjük pedig a padlizsánt és a póréhagyma szeleteket, és mindet megsütjük. Mielőtt a fokhagyma és a kakukkfű megégne, vegyük ki őket a serpenyőből.
  8. Tálaljuk a lazacot a grillezett padlizsánnal és póréhagymával, öntsünk mellé a mártásból.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19666
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet a Floriol Gasztropárbajra készítettem, és voltam olyan szerencsés, hogy Lila Fügének megtetszett, és beválasztott a csapatába. :-) Mivel a versenyt a Füge csapat, azaz mi nyertük meg, így a versenyen elkészített receptjeink fogják díszíteni egy ideig a Floriol olajok címkéit. :)

Hozzászólások

Az ördög szakácsnője

Úhh, ez istenien néz ki! Már szóltam is a jöb?heti bevásárlás felel?snek, hogy hozzon alapanyagokat. Biztos nagyon finom! Köszi a receptet :) Üdv. Bogi, az ördög szakácsn?je

Törölt felhasználó

Kedves Bogi, az ördög szakácsn?je!:-) Remélem, az íze is ennyire tetszeni fog ha elkészíted! Üdv, Veruss

Törölt felhasználó

Én kóstoltam, és tanúsíthatom, hogy isteni finom, ha szabad ezzel a jelz?vel illetni az ördög szakácsn?je után!

Törölt felhasználó

Köszi Ani! :-)

Norbi06

nagyon jól néz ki az a lazac és pirult zöldségek, összefutott a nyál a számban :-)

Törölt felhasználó

Kedves Norbi! Örülök, hogy tetszik a recept! A majonéz is finom hozzá:-) Üdv, Veruss

Törölt felhasználó

Én csak gratulálni tudok!Csodás recept. Üdv:Bogi:o)

Törölt felhasználó

Kedves Bogi! Nagyon szépen köszönöm! :-) Üdv, Veruss

molnaranda

Karácsonyra ez lesz az ünnepi vacsoránk egy része a szerelmemmel:-D köszi-köszi-köszi

Hozzávalók

A halhoz

A házi kakukkfüves majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?