r
Nosalty Logó

Zsebben sült citromos lazac

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nihonka
Zsebben sült citromos lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2921 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5841 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    461.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9078.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    707 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    5881 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1740.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    93 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    9788 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    180 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    2132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2921 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    923.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18157.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    1414 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    1222 mg
  • Foszfor
    11763 mg
  • Nátrium
    3378 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    3480.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    1672 micro
  • B6 vitamin:
    28 mg
  • B12 Vitamin:
    187 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    19575 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    360 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    4264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1669 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 5841 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítünk egy téglalap méretű, hosszabb sütőpapírt, legalább 3x legyen nagyobb, mint a 2 db lazacszelet. A lazacot ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk, a citromot szeleteljük fel vékonyan.
  2. A sütőpapír egyik felét, ahová a lazacot helyezzük majd, vajjal kenjük be. Helyezzük a vajas részre a lazacszeleteket, majd tegyünk rá néhány citromkarikát.
  3. A sütőpapírt hajtsuk rá a lazacszeletekre úgy, hogy betakarja az egészet. A sütőpapírt a hosszabb részénél hajtogassuk be, majd a 2 végénél szintén, mintegy zsebet készítve.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben, süssük 20 percig, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2951
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 24.

Ajánló

A sütőpapírban maradt finom szafttal tálaljuk a sült lazacot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsebben sült citromos lazac
Nihonka 340 recept

Nagyon gyorsan és mosogatnivaló nélkül elkészül, így hetente 1x biztosan elkészítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek