Lazacfilé háziasszony módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
öntet
-
100g alma47 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
50g csemegeuborka12 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
25g crème fraîche89 kcal
-
0 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
lazac
Összesen
470
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
öntet
-
200g alma94 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
100g csemegeuborka24 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
0 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
lazac
-
320g lazac406 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
939
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
öntet
-
23.6g alma11 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
11.8g csemegeuborka3 kcal
-
17.7g joghurt11 kcal
-
5.9g crème fraîche21 kcal
-
0 kcal
-
0.4g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
lazac
-
37.8g lazac48 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
111
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 881.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 268.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 698 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
470
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.9 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1762.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 1000 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 537.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1395 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
939
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
öntet
-
1 közepes db alma
-
1 ek citromlé
-
100 g csemegeuborka
-
150 g joghurt
-
50 g crème fraîche
-
2 ek kovászosuborka-lé
-
1 ek kapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
lazac
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
öntet
- Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. Az uborkát apró kockákra vágjuk.
- A joghurtot simára keverjük a creme fraiche-vel, a csemegeuborka lével és a kaporral. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük az almát és az uborkát.
- A filét megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
- Az olajat közepes hőmérsékleten felforrósítjuk, beletesszük a filékét, és oldalanként 2-3 percig sütjük.
- A filéket a mártással tálaljuk.
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 2473
- Feltöltés dátuma: 2016. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Igazából a matjes hering kísérője, de a lazachoz is jól passzol ez az enyhén savanykás, friss mártás. Tálaljuk sós vízben főtt burgonyával.