Nosalty Logó

Rongyos leves friss zöldbabbal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Torma
Rongyos leves friss zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 203 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 816 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 28 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    664 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 203 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2655.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4367 micro
Összesen 816 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 28 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon aliszttel, köménnyel, fokhagymával és afűszerpaprikával világos rántást készítünk.
  2. Felengedjük 2 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, és 2 perc alatt átforraljuk.
  3. Ezután lehúzzuk a tűzről, és beleöntünk 2 evőkanálecetet (figyeljük, nehogy kifusson az ecetmiatt).
  4. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, majd óvatosan beleütjük a tojásokat, egy gyengédet keverünk rajta (ettől lesz "rongyos" a leves:) ), majd 5 percig lassú tűzönfőzzük.
  5. Ezutánbeledobjuk a zöldbabot, és pár perc alatt roppanósra főzzük, majdbeleszórjuk az apróra vágott zöldfűszereket, egyet keverünk rajta, lefedjük, és elzárjuk alatta a tüzet.
  6. Aki savanykásabban szereti, evéskor tehet bele még ecetet.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4373
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régi családi kedvenc. Mi mindig  rongyos levesnek hívtuk, a tojásfehérje "rongyossága" miatt. Ezúttal belecsempésztem egy kis édesen-friss zöldbabot; nem utoljára! Az ízek tökéletesen harmonizálnak; a zöldbab igen jól beleillik a savanykás-tojásos-zöldfűszeres levesbe! Aznap sütött, friss kovászos kenyeremmel tálaltam egy könnyű vacsorára.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Érdekes ez a párosítás, biztosan finom. Ki fogom próbálni. Puszi. Piroska

Torma

Köszi Piroska, kellemes hetet, Torma :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.