Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántottás leves rozmaringgal

Rántottás leves rozmaringgal
Rántottás leves rozmaringgal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mamámtól kaptam a receptet. Gyerekkoromban sokat ettem, nagyon finom. Be kell valljam, elsőre nem sikerült, mert a  tojás benne olyan lett, mint a gumi, kemény. De ma már minden második héten kell főzzek, mert nagyon szereti a család is.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A levesbetéthez

ajánlat

Az ecetet azért írtam 1-2 kanállal, mert ki hogy szereti, ízlés szerint majd eldöntitek, mennyi kell bele. És a habarást is lehet variálni, ki milyen sűrűre szereti. A rozmaringot ki lehet hagyni belőle, aki nem szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a vizet a babérlevéllel, a rozmaringgal forrni.
  2. Mikor felforr, kihabarjuk a liszttel és tejjel, ízesítjük.
  3. A levesbetéthez: a tojást felverjük, beletesszük a lisztet, sütőport, ízesítjük. Olajban megsütjük.
  4. Mikor megsült, felvágjuk darabokra, és beletesszük a levesbe, hagyjuk állni benne, hogy szívja meg magát. (A levesbetét nekem mindig kevés bele, így két adagot csinálok.)
  • elkészítettem: 43 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 882
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

boróka

Mióta szakács: 2012.02.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojásos leves, tejleves tojásbetéttel, rántottabetétes leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

348
víz 4 l
babérlevél 2 db
rozmaring 1 szál
ételízesítő 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 5 dl
ecet 1 ek
tojás 5 db
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 1 ek
ételízesítő 1 kávéskanál
napraforgó olaj 0.5 dl