r
Nosalty Logó

Fehérboros olasz tojásleves

Hobbychef
Fehérboros olasz tojásleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

291
Kalória
14g
Fehérje
28g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
528g
Víz
126.8g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 873 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    528 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1662 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3619 micro
Összesen 291 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4536.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    2792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1583.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    671 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4985 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10856 micro
Összesen 873 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

  1. Az újhagymát (zöldje nélkül) és a fokhagymát aprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát, fűszerezzük.
  2. A spenótot, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet aprítjuk, a parmezánt lereszeljük. A tojást felverjük, összekeverjük a parmezán nagy részével (egy keveset félreteszek a bruchettához) és a zsemlemorzsával, öntünk hozzá a levesből, csomómentesre keverjük. Majd folyamatosan villával kevergetve beleöntjük a levesbe a keveréket. Végül beletesszük az aprított zöldségeket, beleöntjük a fehérbort.
  3. Tálalunk. Fokhagymás, olívaolajos, parmezános bruschettával fogyasztom. Fehérbort iszom hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

A spenót szezonja van, jöjjön tehát egy olasz különlegesség, a Stracciatella, az én változatomban. (Ez nem a fagylalt!)

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek