Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros olasz tojásleves

Fehérboros olasz tojásleves
Fehérboros olasz tojásleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenót szezonja van, jöjjön tehát egy olasz különlegesség, a Stracciatella, az én változatomban. (Ez nem a fagylalt!)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újhagymát (zöldje nélkül) és a fokhagymát aprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát, fűszerezzük.
  2. A spenótot, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet aprítjuk, a parmezánt lereszeljük. A tojást felverjük, összekeverjük a parmezán nagy részével (egy keveset félreteszek a bruchettához) és a zsemlemorzsával, öntünk hozzá a levesből, csomómentesre keverjük. Majd folyamatosan villával kevergetve beleöntjük a levesbe a keveréket. Végül beletesszük az aprított zöldségeket, beleöntjük a fehérbort.
  3. Tálalunk. Fokhagymás, olívaolajos, parmezános bruschettával fogyasztom. Fehérbort iszom hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 931
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

stracciatella, fehérboros olasz tojásleves spenóttal fokhagymás parmezános bruschettával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

289
spenót 10 dkg
újhagyma 2 közepes db
petrezselyem 5 szál
fokhagyma 1 gerezd
tojás 2 db
parmezán sajt 3 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
víz 1.2 l
fehérbor 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
toast kenyér 6 szelet
olívaolaj 1 ek