Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rombuszhal, bazsalikom, paradicsom

Rombuszhal, bazsalikom, paradicsom
Rombuszhal, bazsalikom, paradicsom
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nézd meg Az ételművész című filmet!

Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com

hozzávalók / 2 adag

Rombuszhal

Bazsalikompüré

Bazsalikomos joghurt

Paradicsom

Félig szárított paradicsom

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A félig szárított paradicsomokhoz melegítsük elő a sütőt 100 fokra. Tegyük a paradicsomokat egy tepsibe, héjukkal lefelé, és spricceljük meg olívaolajjal. Szórjuk meg a sóval, a borssal és a kakukkfűvel, és süssük 2-3 órát a sütőben. Majd öntsük rá az olívaolajat és tegyük félre.
  2. A bazsalikompüréhez blansírozzuk sós lobogó vízben a bazsalikomleveleket, majd tegyük jeges vízbe. Turmixoljuk le az olajjal, majd passzírozzuk át egy finom szitán, tegyük nyomózsákba és tegyük félre.
  3. A joghurthoz keverjünk el minden hozzávalót, tegyük nyomózsákba és tegyük a hűtőbe.
  4. A rombuszhalhoz hevítsünk egy tapadásmentes serpenyőt olajjal. Fűszerezzük be a hal mindkét oldalát, majd a forró serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát. Majd adjuk hozzá a vajat, ezzel pirítsuk tovább aranybarnára. Majd vegyük ki és pihentessük 2 percet, amíg előkészítjük a tálalást.
  5. Helyezzünk egy kanál joghurtot mindkét tányérra, és enyhén kenjük el. Majd rendezzük el a friss és a félig szárított paradicsomokat a tányéron. A tetejére tegyük a halat, majd pöttyözzük körbe a bazsalikompürével, és díszítsük citromfűvel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 899
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Az ételművész (Adam Jones)

Mióta szakács: 2015.10.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bazsalikomos rombuszhal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1172
hal 320 g
napraforgó olaj 2 ek
0.5 teáskanál
vaj 25 g
bazsalikom 100 g
0.5 teáskanál
olívaolaj 50 ml
görög joghurt 50 g
méz 1 ek
bazsalikom 20 g
1 csipet
paradicsom 4 db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 4 db
olívaolaj 2 ek
kakukkfű 0 ízlés szerint
0.5 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 100 ml
citromfű 0 ízlés szerint