Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos hal curry

Kókuszos hal curry
Kókuszos hal curry
28 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízesíthetjük 1-2 ek mangó chutney-val és chilivel is.

hozzávalók / 3 adag

  • 3 sárgarépa (kb. 300 g)
  • 1 szál póré
  • 500 g halfilé
  • 1 ek liszt
  • 2 ek kesudió
  • 2-3 ek ghee
  • 2-3 tk curry por
  • 400 ml kókusztej
  • 100 ml zöldségleves
  • bors
  • durvára vágott korianderzöld
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A répát julienre vágjuk, a pórét vékony karikákra.
  2. A halat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sóval. A haldarabokat megforgatjuk a lisztbe.
  3. A kesudiót egy wokban aranybarnára pirítjuk, majd kivesszük.
  4. A wokba felforrósítunk 1-2 ek gheet. A haldarabokat 2 adagban, kb. 3-4 percig sütjük, kivesszük.
  5. A maradék olajat a wokban felhevítjük. A zöldségeket a forró olajban kb. 1-2 percig dinszteljük. Megszórjuk a curryvel, elkeverjük, még 1 percig dinszteljük. Felöntjük 100 ml zöldséglevessel és a kókusztejjel, majd felfőzzük, kb. 4-5 percig.
  6. A halat felforrósítjuk a mártásban, megszórjuk a kesudióval és a korianderzölddel.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 182
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

halas curry, kókuszos hal, currys-kesudiós halfilé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!