Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Polip olasz módra - Polpo in Umido

Polip olasz módra - Polpo in Umido
Polip olasz módra - Polpo in Umido
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátokkal még a télen jártunk egy olasz étteremben. Főételben sem voltam biztos, éhes sem voltam igazán, aztán megakadt a szemem ezen az ételen. Elkészíteni sem olyan nehéz, ha sikerül beszerezni a hozzávalókat. Ajánlom nyári estékre, teraszon ücsörögve, egy üveg korzikai fehérborral.

hozzávalók / 4 adag

Polip főzése

  • 60 dkg polip (egész polip)
  • 1 kávéskanál

Továbbiak

ajánlat

 Ajánlom hozzá a rusztikus kenyeret egy előző receptemből, vagy bármilyen más puha fehér kenyeret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha szerencsénk van, a nehezebb részét már elvégezték a halászok, és a polip feldolgozva van előttünk. Forraljunk sós vizet, és tegyük bele 10 percre. Nem kell, hogy nagyon lobogjon. Szűrjük le, a vizet kidobhatjuk. Ezután vágjuk fel nagyobb darabokra, és tegyük félre.
  2. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és forgassuk meg benne a darabkákat pár percig, majd dobjuk bele a zúzott fokhagymát. Forgassuk át, és öntsük fel a borral, hagyjuk felforrni, majd mehet bele a paradicsom és a chili. Adjuk hozzá a mézet és egy teáskanál sót, borsot. Takarjuk le 30 percre, lassú fokozaton főzzük tovább. Vízzel vagy borral pótolhatjuk a folyadékot, ha túl sűrű kezdene lenni.
  3. 30 perc után adjuk hozzá a kapribogyót és az aprított, fél csokor kaprot, petrezselymet. Ha még mindig túl rágósnak érezzük, főzzük tovább letakarva újabb 20 percig. Bár arra ne számítsunk, hogy olyan lesz, mint egy puha csirkemell, ezért túlfőzni sem szabad. Ez egy tengeri étel, annak minden különlegességével. Ha nyitott vagy ezekre az ízekre, nem fogsz csalódni.
  4. Tálaláskor adjuk hozzá a maradék kaprot és petrezselymet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 994
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos polip

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

251
polip 60 dkg
1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
konzerv paradicsom 400 g
fehérbor 1.5 dl
1 kávéskanál
méz 1 ek
chili 1 db
kapribogyó 2 teáskanál
kapor 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
fehér bors 1 csipet