Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal curry

Hal curry
Hal curry
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gazdagíthatjuk még kb. 50 g garnélával is, amelyet a hallal együtt adunk a curry alaphoz.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével, kb. 30 percig állni hagyjuk.

  2. A paradicsomot meghántjuk, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.

  3. A vajzsírt felforrosítjuk, beleszórjuk a mustármagot, kb. 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát, és aranysárgára sütjük.

  4. Hozzáadjuk a gyömbér-fokhagymakrémet, a maradék fűszereket, és kb 1 percig sütjük.

  5. Felöntjük a kókusztejjel, felfőzzük. Pár percig hagyjuk fedő nélkül fönni, majd hazzaadjuk a hal darabokat és a paradicsomot. Alacsony hőmérsékleten lefedve kb. 5-7 percig hagyjuk főni. Sóval, borssal ízesítjük.

  6. Megszórjuk durvára vágott korianderzölddel.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 015
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

curry-s tengeri hal, indiai fűszerezésű hal, zöldséges hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

397
hal 400 g
citromlé 3 ek
paradicsom 1 db
vöröshagyma 0.5 közepes fej
kókusztej 200 ml
fokhagymakrém 1 teáskanál
kurkuma 0.5 tk
chilipehely 1 tk
koriander 0.5 teáskanál
görögszéna 0.5 tk
curry levél 2 db
mustármag 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ghee 1 ek
koriander 0 ízlés szerint