r
Nosalty Logó

Rókagombaleves Katharosztól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Rókagombaleves Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1925 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    1040 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3236 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 483 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5561.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    4159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1791 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    572 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    12943 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1413 micro
Összesen 1925 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott szalonnát kevés olajon kissé kiolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, kicsit sózzuk és megdinszteljük.
  2. Ezután rádobjuk a kisebb hasábokra vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát, kicsit átpirítjuk, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával kicsit átforgatjuk, felengedjük kb 1,2 liter húslevessel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd főlni hagyjuk.
  3. Közben hozzáadjuk az előzőleg 2 liter cukros vízzel leforrázott és tisztított gombát, a finomra vágott petrezselymet, borsikafüvet és készre főzzük.
  4. Ha megpuhultak a zöldségek, beleszaggatjuk a vajgaluskát.
  5. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük egy kevés levessel, végül a leveshez adjuk, kiforraljuk, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3380
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rókagombaleves Katharosztól
Katharosz 499 recept

Eddig nem igen próbálkoztam, csak a megszokott bolti sampinyon gombával, valamiért tartottam a finom erdei gombáktól. Igaz, az áruk is elég borsos, de mégis érdemes egy keveset venni belőle és kipróbálni ezt a zamatos levest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...