Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi betyárleves Dacotától

Bakonyi betyárleves Dacotától
Bakonyi betyárleves Dacotától
115 perc / előkészület: 25 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi melegítő, téli leves - egy tányérral úgysem elég belőle, úgyhogy akár nem is kell második fogással készülni. :) 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a zsírt egy nagy fazékban kiolvasztjuk, és megfuttatjuk rajta a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig keverjük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és 1 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot, elkeverjük, felöntjük kb 2 liter vízzel, és visszatesszük a tűzre.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon kb. fél órát főzzük. Hozzáadjuk a karikára vágott gyökérzöldségeket, és újabb fél órát főzzük. Ha a víz közben túlságosan elfőne, akkor pótoljuk.
  4. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csiperkegombát.
  5. A tojást elkeverjük egy kis sóval és a 10 deka liszttel, és csipetkét szaggatunk belőle (kezdjük el akkor, mikor a gyökérzöldeket beletesszük a levesbe, mert eltart vagy 20 percig).
  6. A levesbe beletesszük a csipetkét, és pár percig főzzük. A tejfölt elkeverjük, hozzámerünk egy merőkanálnyi levest, kikeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, ha szükséges utánafűszerezzük. Még egyet rottyantunk rajta, és elzárjuk alatta a gázt.
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 6 854
elküldve: 2
receptkönyvben: 147
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
535 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

betyárleves gombával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bacsoanita
bacsoanita Mon, 2018-12-17 20:29

Nagyon szeretjük ezt a leves. Az enyém annyiban másabb, hogy csiperkegomba helyett laskagombát teszek bele, illetve füstölt kolbász is kerül a levesbe.

398
sertészsír 1 ek
sertéscomb 30 dkg
füstölt szalonna 7 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
paradicsom 1 nagy db
fűszerpaprika 1 ek
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 nagy db
csiperkegomba 20 dkg
tejföl 200 ml
kapor 1 csokor
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 20 dl