r
Nosalty Logó

Frankfurti keltorta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Frankfurti keltorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 404 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3220 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 404 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    192.7 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9292 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    2524 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    2618 mg
  • Nátrium
    3343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    434 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    579 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    951 micro
  • Kolin:
    1169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4948 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2158 micro
Összesen 3220 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában feltesszük főni. A virslit is megfőzzük.
  2. A káposztát csíkokra metéljük, és 3 ek olajon sóval, borssal, egy kis vizet aláöntve, megpároljuk.
  3. A burgonyát felkarikázzuk, és egy tortaforma aljára rakjuk a felét, és megsózzuk. A káposztát ráterítjük, és erre a karikára vágott virslit rakjuk. A tetejére a maradék burgonya kerül, amit szintén megsózunk.
  4. A mártáshoz a tojásokat kissé felverjük. A tejet és a tejszínt hozzáadjuk, és elkeverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, ráöntjük a tortára.
  5. 35-40 percre 200 fokos sütőbe tesszük, majd a sajtot rászórjuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13148
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olvastam egy hasonló receptet, csak krumplival és káposztával. Én még feldobtam egy kis virslivel, és ettől lett frankfurti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek