Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti keltorta

Frankfurti keltorta
Frankfurti keltorta
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olvastam egy hasonló receptet, csak krumplival és káposztával. Én még feldobtam egy kis virslivel, és ettől lett frankfurti!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában feltesszük főni. A virslit is megfőzzük.
  2. A káposztát csíkokra metéljük, és 3 ek olajon sóval, borssal, egy kis vizet aláöntve, megpároljuk.
  3. A burgonyát felkarikázzuk, és egy tortaforma aljára rakjuk a felét, és megsózzuk. A káposztát ráterítjük, és erre a karikára vágott virslit rakjuk. A tetejére a maradék burgonya kerül, amit szintén megsózunk.
  4. A mártáshoz a tojásokat kissé felverjük. A tejet és a tejszínt hozzáadjuk, és elkeverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, ráöntjük a tortára.
  5. 35-40 percre 200 fokos sütőbe tesszük, majd a sajtot rászórjuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 866
elküldve: 11
receptkönyvben: 447
elkészítve: 7/21
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposztás krumplitorta, virslis rakott kelkáposzta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fzizu
fzizu / fzizu Mon, 2011-12-19 13:05

Én azért csak megfőzöm a virslit!Ez nálam 3-4 perc,lehet melegítésnek venni,de én úgy veszem,hogy megfőzöm!:)

zsuzsi965
zsuzsi965 Sun, 2011-12-18 19:04

Szia! Tök jó, mentettem :) Annyit tennék hozzá, hogy a virslit nem kell "megfőzni", mivel azt már főve adják a boltban, otthon csak átmelegítjük. Itt meg a sütőben van ideje összemelegedni. Boldog karácsonyt!

Pontikos
Pontikos Sun, 2011-12-18 20:30

A recept ötletes, és jól is néz ki a végeredmény, köszi!
(Zsuzsi965, én még sosem vettem főtt virslit a húspultból... :))

Pontikos
Pontikos Mon, 2011-12-19 11:57

Végülis tök mindegy. Hőkezelés, főzés, ez az amaz, aki nem olvas utána, hogy kell otthon a virslit elkészíteni, az főzi. Ösztönből, és mert úgy tanulta, és mert neki úgy ízlik. Mert megváltozik az íze és az állaga. Ha csak melegíteni kell, akkor miért lesz más az állaga pl. vízben ill. mikróban? Bár fölösleges ennyire elmerülni a témában. :)

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Sun, 2011-12-18 18:55

Szia! Nagyon szuper ez a recept. Tökjó ötletet adtál. Virsli helyett csirkemellel, tejszín helyett meg zsírszegény túróval megcsinálom. :P
üdv: blondevilke

403
kelkáposzta 1 közepes fej
burgonya 1.2 kg
virsli 210 g
tej 2 dl
főzőtejszín 5 dl
tojás 6 db
sajt 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint