r
Nosalty Logó

Rizottó Burger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Rizottó Burger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rizottó

Buci

Szósz

Összesen 557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rizottó

Buci

Szósz

Összesen 2229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rizottó

Buci

Szósz

Összesen 146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5477.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    4149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4133 micro
Összesen 2229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Rizottó

Buci

Szósz

Elkészítés

Rizottó

  1. Egy serpenyőt melegítsünk fel, majd az olívaolajon pirítsuk meg az összetört fokhagymát. Adjunk hozzá 50 g borsót és a rizst, majd pár percig, gyakori kavargatás közben pirítsuk meg.
  2. 100 g borsót a vízzel turmixoljunk össze, majd öntsük fel vele a rizst a serpenyőben. Fűszerezzük be, majd fedjük le.
  3. Alacsony hőfokon 10-15 percig főzzük, majd keverjük meg, fedjük le és főzzük még további 5-10 percig. A hagyományos rizottóval ellentétben hagyjuk, hogy a nedvesség nagy részét felszívja és sűrű, formázható legyen.
  4. Ha szeretnénk adhatunk hozzá apróra vágott csirkemellet is, amit az 50 g borsó helyett adjunk hozzá a pirítási fázisban.
  5. Ha letelt a főzési idő, kóstoljuk meg. Ha a rizs megfőtt készen is vagyunk.

Buci

  1. Egy robotgép táljába mérjük ki az olívaolajat.
  2. A vizet melegítsük meg annyira, hogy langyos legyen, majd keverjük el benne a cukrot és az instant élesztőt. Hagyjuk 10 percig felfutni.
  3. A robotgép táljába mérjük ki az olívaolajat. Adjuk hozzá az élesztős vizet, majd szitáljuk hozzá a szükséges mennyiségű lisztet.
  4. Ezután nagyjából 10-15 percig dagasszuk. A sütőt melegítsük elő 230 C fokra.
  5. Ha a tészta megkelt, lisztezett sütőpapírra fordítsuk ki, majd a tésztát is lisztezzük be. Formáljunk 4 zsemlét belőle, és hagyjuk még 10 percig kelni, amíg a sütő bemelegszik. Ha szépen formált bucikat szeretnénk helyezzük kilisztezett sütőformába őket.
  6. Mehet a sütőbe 10 percre 230 C fokon, majd 15 percre 210 C fokon. Ha kész hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel.
  7. Ha a bucik kihűltek vágjuk őket félbe. Kenjük meg az alsó felét a szósszal, majd formázzuk meg a “pogácsát”.
  8. A kész rizottót osszuk négy részre és kézzel formázzunk belőle jó ujjnyi vastag pogácsákat.

Szósz

  1. A hozzávalókat alaposan keverjük el és készen is vagyunk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 433
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizottó Burger
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Rizottó

Buci

Szósz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...