Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás-zabpehelyes palacsinta

Ricottás-zabpehelyes palacsinta
Ricottás-zabpehelyes palacsinta
14 perc / előkészület: 10 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan amerikai palacsintának nevezik, de az orosz konyhában is van hasonló étel, aminek a neve oládji. Az ilyen módon készített palacsinta nagyon levegős, finom és egészséges. Mivel nagyon kevés cukorral készül, mézet vagy lekvárt adunk hozzá, de nagyon finom tejföllel vagy joghurttal is.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik az egészséges ételeket szeretik, de nem kedvelik sem a zabpehelyt, sem a túrót. Ugyanis a kész palacsintában azokat szinte nem lehet azonosítani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpehelyre ráöntjük a forró vizet, és 5 percig állni hagyjuk.
  2. Egy nagyobb edényben összekeverjük a hozzávalókat (a ricottától az olívaolajig).
  3. Hozzáadjuk a zabpehelyt, és jól összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a liszteket, a sütőport és a szódabikarbonát, és óvatosan összedolgozzuk, a masszának nem kell simának lennie, hanem csomós maradjon. 15 percig állni hagyjuk.
  5. Közepes lángon, zsiradékkal vékonyan bekent serpenyőben mindkét oldalról 2-2 percig sütjük.
  6. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 043
elküldve: 1
receptkönyvben: 157
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
konyha: orosz
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zabpelyhes palacsinta ricottával, ricottás palacsinta zabpehellyel, zabpelyhes-ricottás palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

469
zabpehely 0.25 bögre
víz 0.6 dl
ricotta 10 dkg
joghurt 70 g
tojás 1 db
tojásfehérje 1 db
citromlé 1 ek
citromhéj 1 teáskanál
cukor 1 ek
1 csipet
olívaolaj 1 ek
finomliszt 0.5 bögre
zabliszt 0.25 bögre
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 0.5 tk