Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes sushi

Édes sushi
Édes sushi
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sushi, ami igazából nem is sushi. :D Csupán színezett palacsintába tekert tejberizs aszalt gyümölccsel... Unokahúgom születésnapjára készítettem. Mindent szeret, ami japán, így gondoltam, ezt fogom neki megcsinálni. Mindenki, aki látta, azt hitte, hogy igazi sushi, de amikor megkóstolták, kellemeset csalódtak. Aki evett belőle, mindenkinek ízlett. :) Kicsit időigényes, de szerintem megéri a fáradtságot, mivel nagyon jól néz ki. :D Az eredeti recept a dinavilaga.blogspot.hu-ról származik.

hozzávalók / 6 adag

Palacsinta

Rizs

Töltelék

ajánlat

Akinek van jól bevált palacsinta receptje, az nyugodtan ragaszkodhat hozzá, csak színezze meg 1 ek kakaóporral és 1 ek kék ételfestékkel. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Rizs

  1. Először a tejberizst készítjük el, mivel hűlnie kell!
  2. A rizst feltesszük 8 dl tejjel főni. Édesítjük ízlés szerint.
  3. Amikor már majdnem felszívta az összes nedvességet, kb. fél dl tejjel összekeverjük a pudingport, és hozzákeverjük a tejberizshez.
  4. Időnként megkeverve addig főzzük, amikor már az összes folyadékot fel nem szívta a rizs, és besűrűsödött (akár egy kicsit ragacsos is lehet), majd hagyjuk hűlni.

Palacsinta

  1. A tojásokat az édesítővel, a cukorral, a csipet sóval és az olajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot és a kakaóport, és simára keverjük.
  3. Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és a vizet felváltva, a kívánt állag eléréséig.
  4. Amikor már csomómentesre kevertük, hozzáadjuk a kék ételfestéket, és alaposan összekeverjük, hogy mindenhol felvegye a kékes-barnás-szürkés színt. (Ne ijedjünk meg a tészta színétől, sütésnél megváltozik.)
  5. Hagyjuk állni 15-20 percet, majd 1-1 merőkanálnyi adagokban süssük ki a palacsintákat. Kb. 12-15 palacsinta lesz a megadott mennyiségből.

Töltelék

  1. Egy palacsintát egy sima felületre teszünk, majd a felső részére, kb. 8 centi szélesen (1/3 rész), 1,5-2 cm vastagon teszünk a kihűlt tejberizsből, majd jól rányomkodjuk.
  2. A rizshalom közepére, egy sorban teszünk a félbevágott aszalt gyümölcsből.
  3. Szorosan feltekerjük, a két végét betömködjük, majd ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
  4. A többi palacsintát is megtöltjük, ameddig a rizs tart. Kb. 10-12 palacsintát tudtam megtölteni ezzel a rizsmennyiséggel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ancsagirl95

Mióta szakács: 2013.08.23.
47 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis sushi, palacsinta sushi, tejberizses édes palacsintasushi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

701
tojás 2 db
1 csipet
folyékony édesítőszer 5 ml
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 2 bögre
joghurt 1.5 dl
víz 2.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
ételfesték 5 kávéskanál
rizs 2 bögre
tej 8.5 dl
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 ek
aszalt szilva 10 dkg
aszalt sárgabarack 10 dkg