Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes sütőben sült palacsinta sWaddyWaddy konyhájából

Gluténmentes sütőben sült palacsinta sWaddyWaddy konyhájából
Gluténmentes sütőben sült palacsinta sWaddyWaddy konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy magazinban találtam a receptet, és az interneten is utánanézem. 1966-ban David Eyre palacsintájaként látott a recept napvilágot, mivel ő szolgálta fel Honululuban brunch-ként Craig Claiborne-nak. Az amerikai háziasszonyok azóta is lelkesen készítik, unokák lelkesen fogyasztják.

Többféle módját és ízesítését fejlesztették ki az évek alatt. A lényeg, hogy soktojásos palacsintatésztát készítsünk tejjel. Egyes szakácsok előző éjjel bekeverik a tésztát, mások jénaiban sütik vagy palacsintasütő serpenyőben  - aminek a nyelén nincs műanyag vagy gumi, mert az elolvad a sütőben.

Szerecsendió és fahéj helyett gyömbért, mézeskalács fűszerkeveréket használnak, vagy semmit. Egyesek citromlével és porcukorral locsolják, szórják meg. Az biztos azonban, hogy nagyon könnyed, ízben az édes bundás kenyérre emlékeztető reggelit vagy brunch-öt kapunk, ami késői reggeli vagy korai könnyű ebéd. Hétvégére tökéletes.

hozzávalók / 4 adag

palacsinta

tálaláshoz

ajánlat

Karamellaszósszal és szeletelt banánnal, lekvárral vagy mézzel is fogyaszthatjuk a gyümölcsök helyett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajat egy 33x12x6 cm méretű zománcos tepsibe öntjük, és elkenjük az oldalára is.
  2. A sütőt a legmagasabb fokozatra állítjuk (nálam 240 Celsius fok volt), és az olajjal kikent tepsit is beletesszük. Kb. 10-15 perc alatt felmelegszik a sütő. Érdemes ablakot nyitni, mert az olaj szaga gyorsan belengi a házat. Ha van nagy fémfogantyús serpenyőnk, abban a gázon felhevíthetjük az olajat. A lényeg, hogy az olaj forró legyen, mert az emeli a palacsinta széleit magasra és kreál ropogós széleket.
  3. Közben egy kancsóban vagy keverőtálban összekeverjük a lisztet, cukrot, szerecsendió-virág őrleményt, fahéjat. Menjünk biztosra, hogy csomómentes legyen, főleg, ha gluténmentes lisztkeveréket használunk.
  4. Két tojással kikeverjük, majd a másik két tojást egyenként keverjük bele, hogy csomómentes keveréket kapjunk.
  5. Az almaecetet, majd a tejet is belekeverjük.
  6. A forró tepsibe öntjük, és 15 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, azonnal tálaljuk, mert hamar megpuhul és összeesik.
  7. Közben a vérnarancs cikkeit kivágjuk. Ehhez a narancs alsó és felső, vagyis a szár és ellentétes oldaláról levágunk egy kör alakú szeletet. A deszkára állítjuk, és a héját késsel leszeljük. Egyik kezünkben a naranccsal, másik kezünkben egy hosszú, éles késsel a hártyák közül kivágjuk a cikkeket. Egy tálba helyezzük őket.
  8. A kivit meghámozzuk, felszeljük. Az áfonyát megmossuk, és mindkettőt a narancs mellé tesszük.
  9. A gyümölcsöket és a juhar- vagy agávé szirupot a sült palacsinta mellé tálaljuk, és jól befaljuk. :-)
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 33x12x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 678
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

dutch baby, palacsinta sütőben készítve, David Eyre palacsintája, palacsinta gyümölccsel és juharsziruppal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

295
olívaolaj 2 ek
gluténmentes lisztkeverék 10 dkg
nádcukor 3 ek
szerecsendió virág 0.3 kávéskanál
fahéj 0.3 kávéskanál
tojás 4 db
almaecet 1 ek
tej 2 dl
vérnarancs 1 közepes db
kivi 1 közepes db
áfonya 10 dkg
juharszirup 1 ek