r
Nosalty Logó

Gluténmentes sütőben sült palacsinta sWaddyWaddy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes sütőben sült palacsinta sWaddyWaddy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

palacsinta

tálaláshoz

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

palacsinta

tálaláshoz

Összesen 1180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

palacsinta

tálaláshoz

Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 1180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

palacsinta

tálaláshoz

Elkészítés

palacsinta

  1. Az olívaolajat egy 33x12x6 cm méretű zománcos tepsibe öntjük, és elkenjük az oldalára is.
  2. A sütőt a legmagasabb fokozatra állítjuk (nálam 240 Celsius fok volt), és az olajjal kikent tepsit is beletesszük. Kb. 10-15 perc alatt felmelegszik a sütő. Érdemes ablakot nyitni, mert az olaj szaga gyorsan belengi a házat. Ha van nagy fémfogantyús serpenyőnk, abban a gázon felhevíthetjük az olajat. A lényeg, hogy az olaj forró legyen, mert az emeli a palacsinta széleit magasra és kreál ropogós széleket.
  3. Közben egy kancsóban vagy keverőtálban összekeverjük a lisztet, cukrot, szerecsendió-virág őrleményt, fahéjat. Menjünk biztosra, hogy csomómentes legyen, főleg, ha gluténmentes lisztkeveréket használunk.
  4. Két tojással kikeverjük, majd a másik két tojást egyenként keverjük bele, hogy csomómentes keveréket kapjunk.
  5. Az almaecetet, majd a tejet is belekeverjük.
  6. A forró tepsibe öntjük, és 15 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, azonnal tálaljuk, mert hamar megpuhul és összeesik.
  7. Közben a vérnarancs cikkeit kivágjuk. Ehhez a narancs alsó és felső, vagyis a szár és ellentétes oldaláról levágunk egy kör alakú szeletet. A deszkára állítjuk, és a héját késsel leszeljük. Egyik kezünkben a naranccsal, másik kezünkben egy hosszú, éles késsel a hártyák közül kivágjuk a cikkeket. Egy tálba helyezzük őket.
  8. A kivit meghámozzuk, felszeljük. Az áfonyát megmossuk, és mindkettőt a narancs mellé tesszük.
  9. A gyümölcsöket és a juhar- vagy agávé szirupot a sült palacsinta mellé tálaljuk, és jól befaljuk. :-)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x12x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 998
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 23.

Ajánló

Karamellaszósszal és szeletelt banánnal, lekvárral vagy mézzel is fogyaszthatjuk a gyümölcsök helyett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy magazinban találtam a receptet, és az interneten is utánanézem. 1966-ban David Eyre palacsintájaként látott a recept napvilágot, mivel ő szolgálta fel Honululuban brunch-ként Craig Claiborne-nak. Az amerikai háziasszonyok azóta is lelkesen készítik, unokák lelkesen fogyasztják. Többféle módját és ízesítését fejlesztették ki az évek alatt. A lényeg, hogy soktojásos palacsintatésztát készítsünk tejjel. Egyes szakácsok előző éjjel bekeverik a tésztát, mások jénaiban sütik vagy palacsintasütő serpenyőben  - aminek a nyelén nincs műanyag vagy gumi, mert az elolvad a sütőben. Szerecsendió és fahéj helyett gyömbért, mézeskalács fűszerkeveréket használnak, vagy semmit. Egyesek citromlével és porcukorral locsolják, szórják meg. Az biztos azonban, hogy nagyon könnyed, ízben az édes bundás kenyérre emlékeztető reggelit vagy brunch-öt kapunk, ami késői reggeli vagy korai könnyű ebéd. Hétvégére tökéletes.

Hozzávalók

palacsinta

tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek