r
Nosalty Logó

Ricottás-spenótos töltött kagylótészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Ricottás-spenótos töltött kagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres paradicsomszószhoz

A ricottás töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 873 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres paradicsomszószhoz

A ricottás töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 1747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres paradicsomszószhoz

A ricottás töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3962.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    2152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3605 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    21993 micro
  • Lut-zea
    6844 micro
Összesen 873 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7925.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    4304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    599 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    652 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7210 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    43986 micro
  • Lut-zea
    13689 micro
Összesen 1747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3594 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 145 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A fűszeres paradicsomszószhoz

A ricottás töltelékhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A fűszeres paradicsomszószhoz

  1. Egy kis lábasban olívaolajat hevítünk, és üvegesre pároljuk a felaprított hagymát.
  2. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük 1 dl száraz vörösborral, néhány percig főzzük, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és fűszereket.
  4. Alaposan elkeverjük, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, közben elkészítjük a ricottás tölteléket.

A ricottás töltelékhez

  1. Egy nagyobb méretű serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, majd megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a bébispenótot, 3-5 perc alatt megfonnyasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  3. Egy tálban simára keverjük a ricottát a reszelt parmezánnal, a fokhagymás spenóttal, fűszerekkel és egy tojással.

Az összeállításhoz

  1. Az óriás kagylótésztát lobogó, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. A tepsibe öntjük a fűszeres paradicsomszószt, majd egy kiskanál segítségével megtöltjük a tésztákat a ricottás keverékkel.
  3. A paradicsomos alapra helyezzük a töltött tésztákat, majd lefedve 20 percig sütjük, majd fedő nélkül további 10 percig.
  4. Kevés parmezánnal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 12591
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Villantós vacsoraötlet, nem csak Valentin-napra! Szaftos ricottával és spenóttal töltött óriás kagylótészta, fűszeres paradicsomszósszal.

Hozzávalók

A fűszeres paradicsomszószhoz

A ricottás töltelékhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek