Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szibériai pelmeni

Szibériai pelmeni
Szibériai pelmeni
38 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi receptem. Szeretek elkalandozni recept oldalakra, ott találtam rá még anno. De csak ajánlani tudom mindenkinek, időt és fáradságot nem nézve, mert nagyon finom! A kérdést, hány adagra van a recept, nehéz megválaszolnom, mert a férjem az egyszerűen nem bírja abbahagyni, annyira ízlik neki. Ő több adagot elfogyaszt egyszerre. Az interneten lehet formát rendelni, a pelmeni formával sokkal egyszerűbb az elkészítése.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet megszitáljuk egy tálba, majd a tojások és víz hozzáadásával rugalmas tésztát gyúrunk. Míg elkészítjük a tölteléket, addig pihentetjük.
  2. A sertéshúst megdaráljuk, 1 közepes fej hagymát lereszelünk reszelőn vagy mixerrel pürésítjük, és őrölt borssal fűszerezzük, sózzuk. Majd jól összedolgozzuk.
  3. Egy nagyobb fazékban felteszünk forralni 4 l vizet, beleteszünk 1 babérlevelet és 1 közepes fej hagymát, ízlés szerint sót.
  4. Kinyújtjuk a tésztát, nem kell nagyon vékonyra, kb. 2 mm. Majd egy kb. 6 cm átmérőjű szaggatóval köröket szaggatunk belőle. Egy fél kiskanálnyi darált húst kicsit megformálunk gombóc formába, és mindegyik kör közepére egyet ráhelyezünk. Majd összehajtjuk, és jól lenyomkodjuk a széleit. A két sarkát összecsípjük.
  5. A felforrt vízben 8 percig főzzük.
  6. Tejföllel, ecettel fogyasztjuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 773
elküldve: 3
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
139 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött tészta, darált hússal töltött tészta, sertéshúsos tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Mon, 2016-02-08 12:41

Húúú, ezt a receptet biztos kipróbálom. Nagyon szeretem a pelmenit, jó lenne házilag is elkészíteni. Köszönöm a receptet! Márta

814
finomliszt 550 g
tojás 4 db
darált sertéshús 500 g
fehér hagyma 2 közepes db
babérlevél 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1 dl