r
Nosalty Logó

Ricottás derelye fokhagymás paradicsomszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Ricottás derelye fokhagymás paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2425.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    1628 micro
Összesen 824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7277.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1973 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    3004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2721 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    4884 micro
Összesen 2472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2707 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lisztből, tojásból, 1 csipet sóból és 2 dl vízből rugalmas tésztát gyúrunk.
  2. A ricottát összekeverjük az apróra vágott snidlinggel.
  3. A tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, és egyik felét megpakoljuk egymástól egyenlő távolságban a ricottával, a másik üres felét ráhajtjuk. A halmok között óvatosan lenyomjuk a tésztát, majd derelyevágóval szépen feldaraboljuk. Lobogó, sós vízben kifőzzük.
  4. Ezalatt egy kevés olívaolajon megdinszteljük a zúzott fokhagymát, ráöntjük a paradicsomszószt (legjobb, ha friss paradicsomot pürésítünk). Fűszerezzük friss, finomra vágott bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal. Ha túl sűrű, vízzel hígítjuk. Lassú tűzön 15 percet főzzük.
  5. Ha elkészült, a forró derelyékre locsoljuk a paradicsomszószt, megszórjuk ízlés szerint rukkolával és parmezánnal.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 931
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottás derelye fokhagymás paradicsomszószban
Szimran 144 recept

Ez a recept egy próba volt évekkel ezelőtt, a lányaim tortellinit akartak enni, de nem volt otthon. Arra gondoltam, hogy a derelyetésztát is bármiféle töltelékkel elkészíthetném, és nem csak édesen. Azóta kedvelt ételünk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!